DSÖ Açıkladı: İşte Gelecekte Yok Olacak Kanser Türleri

Çağın en önemli hastalığı kanser. Yıl içinde birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kanserler hakkında açıklamada bulunan DSÖ, yakın gelecekte 3 kanser türünün yok olacağını belirtti. İşte gelecekte yok olacak kanser türleri…

26.07.2021-10:45 - (Son Güncelleme: 26.07.2021-11:26)

Dünya Sağlık Örgütü, kanser türleri üzerinde yapılan son çalışma hakkında açıklamalarda bulundu. DSÖ, uzmanları yaptıkları açıklamada 3 kanser türünün yakın gelecekte yok olma ihtimalimin olduğunu belirtti. 

DSÖ, Rus Temsilcisi Melita Vujnovic, yapılan çalışmalar sonrası kadınlarda sıklıkla görülen rahim ağzı kanserinde zafere yaklaşıldığını belirtti. Rahim ağzı kanserinin etken maddesi olan papilloma virüsüne karşı aşı geliştirildiği belirtildi.

GELECEKTE YOK OLACAK KANSER TÜRLERİ

Yapılan araştırmada bir diğer dikkat çeken nokta ise akciğer kanserine karşıda zafere çok yakın olunduğu bilgisi oldu. DSÖ uzamlarının yaptıkları araştırma sonucuna göre eğer insanlar sigara içmeseler akciğer kanserinin yüzde 90 oranında azalacağı bilgisi yer aldı.

yok olan kanser türleri

Uzmanlar, sigara dumanının 60’tan fazla kanserojen içerdiğini ve nikotinin sinir sistemini baskıladığını hatırlatıyor. Vapeler ve hafif sigaralar da tehlike arz ediyor.

DSÖ uzmanları, önümüzdeki yıllarda karaciğer kanseri ile kolon kanserinin de yok olabileceğini dile getiriyor. Bunun için alkol tüketiminin önemli ölçüde azaltılması gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal