Dolgun Kirpikler İçin Bakım Önerileri

Sağlıklı ve dolgun kirpiklere sahip olmak sanıldığı kadar zor değil! Sizler için derlediğimiz önerilere göz atarak bakımlı ve sağlıklı kirpiklere sahip olabilirsiniz.

18.11.2019-13:52 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-17:50)

Kadınlar için göz çevrelerinin tamamlayıcı olan kirpikler oldukça hassas bir konudur. Bundan ötürü de her daim güçlü kıvrımlı kirpiklere sahip olmak isterler. Sağlıklı ve dolgun kirpiklere sahip olmak sanıldığı kadar zor değil! Sizler için derlediğimiz önerilere göz atarak bakımlı ve sağlıklı kirpiklere sahip olabilirsiniz.

UZUN KİRPİKLERİN SIRRI

- Hindistan cevizi yağı antibakteriyel özelliği sayesinde yalnızca kirpiklerinizin uzamasında değil aynı zamanda göz kapaklarında oluşabilecek mantar enfeksiyonuna karşı da şifalı bir yağdır.

Malzemeler:

- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

- 2 damla lavanta yağı

Uygulanışı:

Hindistan cevizi yağını ve lavanta esansiyel yağını bir kaba ekleyip ardından temiz bir maskarayla kirpiklerinize uygulayın. Bu karışımı bir buçuk ay boyunca tekrarlayın.

- Badem yağı, E vitamini açısından zengindir bundan dolayı kirpikler için kullanılan en etkili yağlardan biridir. 

Malzemeler:

- Birkaç damla badem yağı

- Bir adet pamuk

Uygulanışı: Pamuğun üzerine badem yağını damlatıp sonrasında kirpik diplerinize dairesel hareketlerle yedirin. Badem yağı kirpikleriniz için oldukça faydalı olacaktır.

- Zeytinyağı, E ve K vitaminleri açısından zengin olmasının yanı sıra asitsiz ve organik olması özelliğinden dolayı yıllardır kirpik bakımında kullanılmaktadır. 

Malzemeler:

-2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

Uygulanışı: Pamuk çubuğunu zeytinyağına batırıp gece uyamadan önce kirpiklerinize uygulayın. Sabah uyandığınızda ılık su ile durulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal