Dolandırıcıların Maske Cezası Mesajlarına Dikkat!

Dolandırıcılar yeni bir yöntem geliştirdi. Maske cezası mesajı gönderip linke tıklayan vatandaşların banka hesap şifrelerini ele geçiriyorlar.

18.09.2021-12:00 - (Son Güncelleme: 18.09.2021-17:31) Dolandırıcıların Maske Cezası Mesajlarına Dikkat!

Son zamanlarda dolandırılcılar insanları dolandırmak için yeni bir yöntem geliştirdi. Dolandırıcıların yeni yönetimi koronavirüs pandemisini kapsıyor. Bununla ilişkin olarak vatandaşların telefonlarına ''Maske Cezası'' aldıklarına dair bir mesaj gönderiyorlar ve bu mesaj içerisinde bulunan linke tıklanınca bütün banka hesap bilgileriniz dolandırıcıların eline geçiyor.

DOLANDIRICILARIN 985 LİRALIK MASKE CEZASI MESAJI

Dolandırıcıların yeni tuzağında vatandaşlara gönderilen mesajda ''Hakkınızda Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. Maddesi kapsamında 985 TL maske cezası uygulanmıştır.'' ifadesi yer alıyor ve detaylı bilgi için telefon sahibini mesajın devamındaki linke tıklamaya yönlendiriyor.

Gelen linke tıklandığında öncelikle bir banka şubesine yönlendiriliyorsunuz sonrasında ise sizi e- Devlet sistemine yönlendiriyor. Bu yönlendirmenin amacı sizin şifrelerini ele geçirmek.

DOLANDIRICILARIN MASKE CEZASI MESAJINI DİKKATE ALMAYIN!

Telefonunuza eğer böyle bir mesaj aldıysanız bu mesajı kesinlikle dikkate almamalısınız. Eğer konuyla ilişkin olarak bir maske cezası almış olsaydınız bu size SMS yoluyla değil PTT Müdürlükleri tarafından tebligat yoluyla ulaşacaktır. Bir cezanızın olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız bunu e-Devlet üzerinden, vergi dairesinden kontrol edilebilir ya da vergi dairesine giderek sorgulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal