Doha Nerede?

Doha, son zamanların en dikkat çeken şehirleri arasında yer alıyor. Öyle ki Star TV'nin yeni yapımı Seni Çok Bekledim dizisinin bazı sahneleri de Doha'da çekildi. Peki Doha nerede? Doha hangi ülkenin başkenti?

29.01.2021-15:13 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-15:13) Doha Nerede?

Son zamanların yükselen şehirlerinden biri olan Doha hangi ülkenin başkenti? Doha nerede? İşte haberin detayları...

DOHA NEREDE?

Doha, Katar'ın başkenti ve en büyük şehridir. Şehir, ülkenin doğusunda Basra Körfezi kıyısında yer almaktadır. Doha'nın nüfusunun %40'ı şehir ve banliyölerinde yaşamaktadır ve aynı zamanda ülkenin ekonomik merkezidir. Doha, Katar'ın yedi belediyesinden biridir.

Haziran ayı ile başlayan ve 38-48 dereceye varan sıcaklık ekim ayı ile birlikte 25-30 derece olan en düşük sıcaklığa ulaşmaktadır. Eğer Doha'ya gitme gibi bir niyetiniz varsa, ideal sıcaklıkta bulunan ocak ve şubat aylarında gidebilirsiniz. Şehrin büyük bir ticaret ve alışveriş merkezine dönüştürülüp Orta Doğu'da Dubai ile yarışır bir şehir olması planlanmaktadır. Yapımı halen devam eden yeni Doha Uluslararası Havaalanı Projesi (NDIA) de buna örnek verilebilir. Proje, tamamlandığında bölgenin en büyük havaalanı olacak. 2006 yılında 15. Asya Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmıştır. Aga Khan ödülüne layık görülen Katar Ulusal Müzesi bu kenttedir.

DOHA'DA YÖNETİM ŞEKLİ

Belediye ve Şehir Planlama Bakanlığı'na göre, 1963 yılında Katar'ın ilk belediyesi Katar Belediyesi, 11 nolu yasa ile kuruldu. Aynı yıl içerisimde ismi değişti, 15 nolu yasa ile Doha Belediyesi oldu. 2004 yılından beri Katar yedi belediyeye ayrılmakta olup Doha 2008 verilerine göre 998,651 kişilik nüfusu ile Katar'ın en büyük belediyesidir. 20. yüzyılın başında Doha dokuz ana semte ayrılmaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal