Doğunun sağlık üssünde sona doğru: Van’da yeni hastane inşaatı bitmek üzere

Her yıl yurt dışından binlerce turistin ziyaret ettiği Van’da sağlık turizmine katkı sağlaması için 800 yataklı yeni bir hastane inşa ediliyor. 40 dönüm araziye inşa edilen şehir hastanesi, çevre illerden ve ülkelerden de hasta kabulüne kısa sürede başlayacak. Detaylar haberimizde...

20.08.2023-12:36 - (Son Güncelleme: 20.08.2023-12:36) Doğunun sağlık üssünde sona doğru: Van’da yeni hastane inşaatı bitmek üzere

İran en uzun sınır hattına sahip olan Van, özellikle yaz döneminde tatillerini Van'da geçirmek isteyen binlerce İranlı turisti ağırlıyor. Otellerdeki doluluk oranının arttığı kentte yoğunluk oluşturan İranlı turistler, yaptıkları alışverişle esnafın yüzünü güldürüyor. Kamu, özel ve üniversite hastanelerinde 3 bin 100 yatak kapasitesinin bulunduğu Van, son zamanlarda yapılan sağlık yatırımlarıyla öne çıkıyor. Bunun yanında sağlık turizminde de öne çıkan kentte, 800 yataklı yeni bir hastane inşa ediliyor. 

Van'ın Edremit ilçesinde, 210 ek poliklinik, 157 erişkin yoğun bakım, 40 ameliyathanenin bulunduğu 800 yataklı yeni hastane binası ile kentin yanı sıra çevre illerden de gelen binlerce hastaya daha iyi şartlarda sağlık hizmeti verilecek.

Van Yeni Hastane

Atamalar gerçekleştirildi

Akşam’ın haberine göre; Yeni doktor atamalarının yapıldığı, daha önce olmayan bölümlerin açıldığı kentte, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampüsünün yanındaki 40 dönüm araziye 800 yataklı yeni hastane binasının inşası için çalışma yürütülüyor. Yer tespiti yapılan ve projesinin çizimine başlanan 800 yataklı bina, depreme dayanıklı şekilde inşa edilecek. Bünyesinde 210 ek poliklinik, 157 yataklı erişkin yoğun bakım, 40 ameliyathane bulunacak yeni yatırımla, Van'ın yanı sıra çevre illerden de gelen binlerce kişiye daha iyi şartlarda sağlık hizmeti verilmesi hedefleniyor.

İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, "Van Şehir Hastanesi projemizi Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve Sağlık Bakanlığımızın destekleriyle hayata geçiriyoruz. Çalışmalar başladı. Detaylı proje çizimleri yapılıyor. Ekim ya da kasımda tamamlanacak. Ardından ihalesi yapılacak. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binayla birleştirilerek Şehir Hastanesine dönüştürülecek" dedi. Tosun, "İran ve Irak başta olmak üzere birçok ülkeden hastalar ilimize geliyor. Onları ağırlayarak en iyi şekilde tedavi olmalarını sağlıyoruz. İlimizi sağlık alanında önemli bir noktaya getirmek istiyoruz" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal