Doğumu Kolaylaştıran Hareketler Nelerdir?

Doğumunuza az zaman kaldı ve o tatlı heyecan stresle birleşerek kasılmalarınızı arttırdı. Peki doğum gerçekleşene kadar geçen sürede rahatlamak ve doğumu kolaylaştıran hareketler yapmak ister misiniz?

05.04.2019-12:59 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-12:39) Doğumu Kolaylaştıran Hareketler Nelerdir?

Doğum başlamadan önce yürümek, merdiven inip çıkmak veya doğumu kolaylaştıran hareketleri yapmak istemediğiniz zamanlarda bu pozisyonları tekrarlamayı deneyebilirsiniz.

İŞTE DOĞUMU KOLAYLAŞTIRAN HAREKETLER

1- Ayakta durmak

Ayakta durmak, doğum sürecindeki bir kadın için çoğu zaman yatmaktan daha iyidir. Yerçekiminin etkisiyle bebeğin aşağı doğru hareket etmesi desteklenir ve karın bölgesi daha rahat edeceğinden, annenin hissettiği baskı da yatar pozisyonlara göre daha az olur. Küçük adımlarla yürüyebilir, kollarınızı bir duvara dayayabilir, bir sandalyeye veya yüksek bir yere yaslanabilirsiniz.

2- Oturmak

Bir sandalyede, pilates topunun üzerinde veya yatağınızın kenarında, ayaklarınızı yere tamamen basarak oturmak da doğumu kolaylaştıran pozisyonlardan biridir. Ayaklarınızı iyice sabitledikten sonra bir dakikalığına gözlerinizi kapatın ve derin bir nefes alıp vererek omuzlarınızı, boynunuzu, belinizi, karnınızı, bacaklarınızı serbest bırakmayı deneyin.

3- Bağdaş kurmak

Yerde veya yatağınızın üzerinde bağdaş kurarak oturmak, doğum sürecinde dinlenmenin en güzel yollarından biridir. Bağdaş kurarak oturmadan önce kalçanızı desteklemek için altınıza bir minder koyun ve kuyruk sokumunuzun bir miktar yukarıda olmasını sağlayarak bacaklarınızı da rahatlatın. Bağdaş kurmak, kasıklarınızdaki baskı hissini azaltmak için de çok iyi bir pozisyondur.

4- Yarı-oturmak

Çok yorgunsanız, epidural aldıysanız veya sadece kasılma aralarında biraz uyuyabilmek istiyorsanız, yükselttiğiniz yatakta yarı oturur vaziyette uzanmak iyi bir fikirdir.

5- Çömelmek

Çömelmek (squat), hamileliğinizde öğrenmeniz gereken ve doğumda da sık sık yapabileceğiniz harika bir harekettir. Ayaklarınız yere sağlam basar haldeyken bir yere tutunarak ya da sırtınızı yaslayarak çömeldiğinizde, pelvisiniz bebeğinizin yerleşmesi için en uygun pozisyonu alır. Bebeğin doğum kanalında ilerlemesini destekleyen bu pozisyon, özellikle doğumun son aşamalarında oldukça etkilidir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal