Bebek Kokusu Neden Mutlu Eder?

Sevdiğimiz birinin kokusu kendimizi hem güvende hissettirir hem de mutlu eder. Bir annenin yenidoğan bebeğinin kokusunu içine çekmesi ise son derece doğaldır. Peki bebeğin kokusu neden mutlu eder? Bilimsel bir açıklaması var mıdır?

05.04.2019-09:19 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-09:02) Bebek Kokusu Neden Mutlu Eder?

Yapılna bir araştırmada, en büyüğü 2 günlük olan bebekler koklanırken takip edilen beyin aktiviteleri, hem annelerde hem de anne olmayanlarda beynin serebral bölgesindeki ödül merkezlerinin uyarıldığını gösterdi.Araştırmalar gösteriyor ki bebek kokusu, insan beynindeki zevk ve ödül merkezlerini tıpkı çok aç birinin karnını doyurması gibi uyarıyor.

BEBEK KOKUSUNUN RAHATLATICI ETKİSİ VAR

Anatomi profesörü olan Dr. Johannes Frasnelli, annelerin doğum sonrası çoğu yükün üzerlerinde olmasından pek şikayetçi olmamasının sebebi bu beyinsel aktiviteyle ilgili olduğunu söyledi. “Farklı kokuların duygu, öğrenme ve hafıza merkezlerini uyarması gibi, bebek kokusu da ödül merkezini uyarıyor” diyen Frasnelli, anne-çocuk arasındaki bağın bu koku sayesinde güçlendiğini de ortaya koydu.

Kaynağı her ne olursa olsun, bebek kokusunun rahatlatıcı ve sevindirici etkisinin altındaki bilimsel kanıtın ortaya konması, beynin işleyişine dair bir soru işaretini daha ortadan kaldırıyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal