Doğukan Manço kimdir, nereli ve kaç yaşında? Survivor Doğukan evli mi, ne iş yapıyor? Doğukan Manço hayatı ve biyografisi

Usta sanatçı Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço, Survivor All Star 2024 kadrosunda yer alan isimler arasında bulunuyor. Kırmızı takımda mücadele edecek olan Doğukan Manço’nun hayatı ve kariyeri araştırma konusu oldu. Peki Doğukan Manço kimdir, nereli ve kaç yaşında? Survivor Doğukan evli mi, ne iş yapıyor? İşte Doğukan Manço hayatı ve biyografisi…

01.01.2024-17:23 - (Son Güncelleme: 01.01.2024-17:23)

Bu akşam TV8 ekranlarında başlayacak olan Survivor All Star 2024’te yarışacak isimlerin hayatları merak ediliyor. Yarışmada Usta sanatçı Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço’nun ne kadar ilerleyebileceği merak ediliyor. Öte yandan Doğukan Manço’nun hayatı ve kariyeri de bilgisi olmayan kişiler tarafından araştırılıyor. Peki Doğukan Manço kimdir, nereli ve kaç yaşında? Survivor Doğukan evli mi, ne iş yapıyor? 

Doğukan Manço kimdir?

Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço 1981 yılında Belçika’nın Liege şehrinde dünyaya geldi. Babası usta bir sanatçı olan Barış Manço, annesi ise Lale Manço’dur. Çocuk yaşlardan itibaren müziğe ilgi duyan Doğukan Manço, lise eğitimine Galatasaray Lisesi’nde başladı ancak dersleri sebebiyle son dönemini Bahariye Lisesi’nde tamamladı.

Babası Barış Manço’nun yönlendirmesiyle Marmara Radyo Televizyon Gazetecilik Anadolu Teknik Lisesi'ne geçen Doğukan Manço, babasının 1999 yılında vefat etmesi sonrasında lisans eğitimi için ABD’ye gitti.

Doğukan Manço

ABD'de yaşadığı dönemde Türkçe yayın yapan Florida Türk Radyosu'nda "Biçilmiş Kaftan" adlı bir program yaptı. 2008'de Türkiye'ye döndü.Türkiye'ye döndükten sonra Radyo Klas'ta "Biçilmiş Kaftan" adlı programı yapmayı sürdürdü.

Çocukluğundan motor spor eğitimleri alan Manço, profesyonel drift pilotu oldu.

Doğukan Manço müzik kariyeri

Müzik kariyerine 2009 yılında Beyoğlu’ndaki bir mekanda DJ olarak başlayan Manço, 2012 yılında Manço Prodüksiyon adlı bir yapım şirketi kurdu. Şirketin ilk ürünü, Binlik Demlik adlı tekli oldu. Bu parça, 1976 yılında Barış Manço'nun bestelediği "Nick the Chopper" adlı parçasını yeniden düzenlemiş halidir. Doğukan Manço, ikinci teklisinde 1990'ların popüler şarkılarından bir olan Sakin Ol parçasını, Tuğba Yurt ile yeniden yorumladı. Sakin Ol, 2014 yılının en çok dinlenen parçalarından oldu.

2013'te Star TV'de yayınlanan Survivor Ünlüler - Gönüllüler adlı yarışmanın 3. sezonunda yarışmacı oldu. Yarışma sonunda, Hilmicem İntepe'nin ardından ikinci oldu. Bu yarışmadaki iyi performansı sonucu; yarışmayı düzenleyen Acun Ilıcalı'nın kendi kanalı olan TV8'de yayımlanan Survivor All Star adlı yarışmanın kadrosuna dahil edildi; "Ünlüler" takımında yarıştı. "Survivor adası"nda 124 gün kaldıktan sonra, 21 Haziran 2015 günü elendi.

Ara verdiği drift yarışlarına 2016'da "46" adını verdiği arabası ile döndü. 2018-2019'da yarışlarda dereceler aldı.

Üçüncü teklisi "Yüzleşme"'yi 2016'da, dördüncü teklisi "Söyle Zalim Sultan"'ı 2018'de çıkardı.

Çoğunlukla motor sporları üzerine içerik yüklediği bir Youtube kanalı da vardır.

Doğukan Manço, Survivor All Star 2024 programında kırmızı takım adına mücadele edecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal