Doğu Avrupa'da Yaşanan Rusya - Ukrayna Krizini Türkiye Çözecek

Türk diplomatik kaynaklardan aktarılan bilgilere göre, hem Rusya hem de Ukrayna’nın Türkiye’nin iki ülke arasındaki gerilimi azaltmak için sunduğu arabulucu teklife sıcak baktıkları ifade edildi.

21.01.2022-09:58 - (Son Güncelleme: 21.01.2022-10:33) Doğu Avrupa'da Yaşanan Rusya - Ukrayna Krizini Türkiye Çözecek

 İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Türk kaynaklar, Ukrayna ve Rusya gerilimi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

RUSYA VE UKRAYNA TÜRKİYE’NİN ARABULUCULUĞUNA SICAK BAKIYOR

Reuters'a konuşan kaynaklardan birinin, ‘Rusya ve Ukrayna Türkiye'nin arabuluculuk yapmasına sıcak bakıyor’ dediği belirtildi. 

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters’a konuşan Türk diplomatik kaynaklar, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimi azaltmak için Türkiye’nin arabulucu rolüne hem Rusya’nın hem de Ukrayna’nın sıcak baktığını dile getirdi. Öte yandan Türkiye, bu konuda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu'nun (AGİT) Donbas grubunun görüşüleceği bir sonraki zirvesine ev sahipliği yapmak istediği ve bu yönde görüşmelerde olduğu aktarıldı. 

ZİRVE TÜRKİYE'DE YAPILABİLİR

Kaynaklardan alınan bilgilere göre, İstanbul’da yapılması beklenen zirve için henüz net bir tarih kararlaştırılmadı. Donbas görüşmelerinin yapılacağı zirveye, Rusya, Ukrayna, AGİT Minsk Grubu ve Donbas bölgesi yetkililerinin de Türkiye’ye gelmesinin beklendiği ifade edildi. 


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÖRÜŞMELERİ DOĞRULADI

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginlik tırmanırken Putin’in Türkiye’ye ziyaretinin söz konusu olup olmadığı sorusu yöneltilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu; ‘Rusya ile Ukrayna arasındaki gelişmeleri doğru bulmuyoruz. Zira bölgede bir savaş atmosferinin olması, böyle bir psikolojinin doğması bizi de her iki tarafla münasebetleri olan bir ülke olarak üzmektedir. Temennimiz o ki bir an önce Sayın Putin ile Zelenski'yi bir araya getirebilmek ve yüz yüze bir görüşme yapmalarını temin etmek. Bunun için gerek Sayın Putin'in Türkiye ziyareti, gerekse benim Ukrayna ziyaretimi çok önemsiyoruz.

Önümüzdeki ayın başlarında Ukrayna ziyaretim var. Ukrayna ziyaretimle birlikte de tabii bu arada Sayın Putin ile olan görüşmeleri aynen devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz. Bölgede istiyoruz ki barış egemen olsun, hakim olsun, bölgede bunun dışında farklı olumsuz gelişmeler gerçekleşmesin.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal