Doğu Anadolu’da kar savaşı devam ediyor: 1444 yerleşim birimine ulaşılamıyor

Doğu Anadolu’da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle Van, Bitlis, Hakkari ve Muş’ta toplam 1444 yerleşim yerine ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

27.01.2024-11:04 - (Son Güncelleme: 27.01.2024-17:33)

Son haftalarda etkili olan kar yağışı, Doğu Anadolu’da hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. 

Alınan bilgilere göre; Doğu Anadolu’da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle Van, Bitlis, Hakkari ve Muş’ta toplam 1444 yerleşim yerine ulaşımın sağlanamadığı bildirildi. 

Van beyaza büründü

AA’nın yer verdiği habere göre; Dün akşam Van'ın kırsal bölgelerini etkisi altına alan kar ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Gece boyunca devam eden kar yağışı, kentin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde toplamda 451 yerleşim biriminin yolu kapanmış durumda. Belediye ekipleri, kapanan mahalle ve mezra yollarını açmak için yoğun çaba harcıyor.

Doğu Karadeniz Kar Yağışı

Bitlis’te 315 köy yolu kapandı

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipi nedeniyle il genelinde 315 köy yolunun kapandığını olduğunu duyurdu. Kurtkan, vatandaşların mağdur olmaması için kardan kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Belediye ve karayolları ekiplerinin de yoğun kar temizleme çalışmalarına katıldığını belirten Kurtkan, aynı zamanda vatandaşların da araçlarının üzerinde ve iş yerlerinin önünde biriken karları küreklerle temizleme gayretinde olduklarını aktardı.

Hakkari’de 355 köy ve mezra kapandı

Hakkari İl Özel İdaresi'nden alınan bilgilere göre, geçtiğimiz gece kentte etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 355 köy ve mezranın yolu kapanmış durumda. Karla mücadele ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalara başladı. Kar kalınlığının yer yer yarım metreyi aştığı kentte, araçlar karla kaplanmış durumda. Esnaf ve vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizleme çabasında. Belediye ekipleri ise kent merkezinde yolların açık tutulması için karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Muş’ta 2 gündür çalışmalar sürüyor

Muş'ta son 48 saat içinde aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi ve ulaşımda aksamalara neden oldu.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar ve tipi nedeniyle 323 köy yolunun kapandığını açıkladı. Ekipler, kapalı yolların açılması için yoğun çaba harcıyor ve acil durumlar için hazır bekliyor.

Belediye ve Karayolları ekipleri, kent merkezi ve bağlantı yollarında kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürerek ulaşımın aksamaması için çaba sarf ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal