İstanbul’da hareketli anlar: Yolcu otobüsünde doğum gerçekleşti

İstanbul Bahçelievler’de bir yolcu otobüsünde bulunan 32 haftalık hamile Mizgin Güçlü, yolcu otobüsünde doğum yaptı. Minibüs olay sonrası hemen hastaneye giderken doğum sağlıklı bir şekilde gerçekleşti. Öte yandan kadın ve bebeği Asmin tedavi altına alındı.

27.01.2024-10:54 - (Son Güncelleme: 27.01.2024-17:33) İstanbul’da hareketli anlar: Yolcu otobüsünde doğum gerçekleşti

Bahçelievler’de yolcu otobüsündeyken bir anda doğum sancısının başladığını söyleyen Mizgin Güçlü, "Minibüste bir anda sancım başlayınca kendimi yere attım. Minibüste bir sürü erkek vardı, ben de onlardan çekindiğim için bağıramadım. Minibüsün demirlerinden tutunarak sessizce kendimi sıktım. Sıkınca da zaten bebek geldi" diye konuştu.

Eşim hastanenin önünde doğum yaptı

Baba Murat Güçlü ise olay hakkında, "Herkes minibüsçüye seslendi hızlansın diye. O da sağ olsun ambulans şoförü gibi sürmeye başladı. Hızlandı ve yoldakilere seslenerek yolu açtı. Tam hastanenin önüne geldiğimizde eşim minibüsün içerisinde doğum yaptı" sözlerini kullandı.

Sürücü Hakan Yücel de "Uçakta gördük, takside gördük de minibüsün içinde ilk defa böyle bir şeye şahit olduk" diye konuştu.

Bahçelievler

Olay hakkında

Alınan bilgilere göre olay, Perşembe günü sabah saat 09.00 civarında, Kocasinan Merkez Mahallesi'nde, Yayla-Topkapı güzergahında sefer yapan bir minibüste olay meydana geldi. Hamile olan 23 yaşındaki Mizgin Güçlü ve eşi 31 yaşındaki Murat Güçlü, rutin hastane kontrolleri için evden çıktı. Yanlarında 1 buçuk yaşındaki çocukları da vardı. Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne gitmek üzere Yayla-Topkapı hattında sefer yapan Hakan Yücel'in kullandığı yolcu minibüsüne bindiler. Ancak Mizgin Güçlü'nün sancıları, Yayla Işıkları Durağı mevkisinde başladı.

Murat Güçlü'nün ve diğer yolcuların uyarısı üzerine, sürücü Hakan Yücel, hızla Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne gitmeye başladı. Minibüs, kısa bir sürede hastaneye ulaştı. Mizgin Güçlü, eşiyle birlikte Sağlık çalışanlarından yardım isteyerek hastaneden bir sedye talep etti. Ancak sancıları artan Mizgin Güçlü, minibüsten inemeyeceğini belirtti. Sağlık çalışanlarının yardımıyla, 32 haftalık hamile olan Mizgin Güçlü, minibüs içerisinde doğum yaptı.

Doğumun ardından prematüre bebek, sağlık çalışanının kucaklayarak hastane içine götürüldü. Bebeğin durumunun iyi olduğu belirtilirken, enfeksiyon kapmış olan annenin tedavisi Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde devam ediyor. Bebek, Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelerin ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal