Kolombiya orman yangınlarında kırmızı alarm!

Kolombiya, orman yangınları sebebiyle tüm ülkede tehlike çanları çalındığı açıklanırken, bir süredir devam eden yangınların hala kontrol altına alınamadığı bilgisi verildi.

27.01.2024-10:42 - (Son Güncelleme: 27.01.2024-17:29)

Kolombiya Hidrolojik ve Meteorolojik Araştırmalar Enstitüsü (Ideam) yaptığı açıklamada, ülkede son zamanlarda sıcaklık rekorlarına ulaşıldığını ve yangınların yeni yerlerde de kendisini gösterdiği ifade edildi.

681 kasabada kırmızı alarm!

Özellikle başta başkent Bogota olmak üzere Cundinamarca yönetim bölgesine bağlı birçok kasabada orman yangınlarının etkili olduğu vurgulanan açıklamada, "977 kasabada alarm ilan edildi ayrıca bu kasabalardan 681'inde ise kırmızı alarm ilan edildi’’ bilgisi kamuoyuyla paylaştı.

Kolombiya da çıkan orman yangınları

Yağışlar azaldı!

İklim değişikliği sebebiyle yağışların önemli ölçüde azaldığına dikkat çekilen açıklamada, "Sıcaklıklar artıyor, Yangın riski giderek daha fazla yerde kendini hissettiriyor ve muhtemeldir ki yeni yangın haberleri duymak zorunda kalabiliriz’’ denildi.

Bazı bölgeler tedbir amaçlı kapatıldı!

Bölgedeki yerel basından elde edilen bilgiye göre; ABD, Şili, Kanada ve Peru'nun yangınlarla mücadelede Kolombiya'ya ekip göndereceği bilgisi verildi. Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ülkenin çeşitli bölgelerinde bir süredir devam eden ve kontrol altına alınamayan orman yangınları nedeniyle "uluslararası yardım" talebinde bulunmuştu. Ayrıca, Bogota'nın ünlü turizm tepesi tedbir amaçlı Monserrate, ziyaretçilere kapatılmıştı


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal