Diyette Doğru Sanılan Yanlışlar

Çoğu insan halen daha yanlış diyet yöntemleri uygulamaktadır. Peki, diyette en çok yapılan hatalar nedir? Detaylar haberimizde...

16.10.2019-11:00 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-20:12)

Kilo toplumdaki çoğu insanın ortak problemi… Böyle olunca da konu ne olursa olsun dönüp dolaşıp bir yerde kilo meselesine geliyor.  Hal böyleyken, beslenme tavsiyeleri, diyet reçeteleri havada uçuşuyor. Fakat biliyoruz ki söylenen her şeyin doğru olması imkansız. Bu nedenle çoğu insan halen daha yanlış diyet yöntemleri uygulamaktadır. Peki, diyette en çok yapılan hatalar nedir? Detaylar haberimizde...

Öğün atlamak

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için hiç bir öğün atlanmamalıdır. Beslenme uzmanları öğün atlayan kişilerin kısa süreli kilo verdiğini ama daha sonra bu kiloları yeniden aldığını söylüyor.

Kepekli ürünler tüketmek

Çoğu insan kepekli ürünlerin daha az kalori içerdiğini söylüyor fakat kepekli ürünler diğer ürünlere göre daha az kalori içermez.

LAHANA METABOLİZMAYI HIZLANDIRMAZ

Bol lahana tüketmek

Lahananın metabolizmayı hızlandırdığı bilgisi de yanlıştır. Lahana metabolizmayı hızlandırmaz. Lahana vücuttaki zararlı maddeleri atmaya yardımcı olur.

Zayıflama ilaçları kullanmak

Zayıflama ilaçları kalıcı bir şekilde kilo verdirmez. İlaç bırakıldığı anda kilo alımı hemen başlamaktadır.

Elma sirkesi içmek

Yapılan araştırmalar sonucunda elma sirkesi içildiğinde içerisinde bulunan asidin yemek borusunu tahriş edebileceği, midede asidi artırdığı ve reflü gibi önemli sağlık sorunlarını tetiklediği açıklanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal