Diyarbakırlı Ailelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor! 827'nci Gününde Acılı Anne Ayşegül Biçer'den PKK'ya Sert Tepki!

Diyarbakırlı aileler, HDP İl Başkanlığı önünde, PKK terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için 827 gündür sürdürdüğü Evlat Nöbetine devam ediyor.

05.09.2021-15:24 - (Son Güncelleme: 06.12.2021-14:59) Diyarbakırlı Ailelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor! 827'nci Gününde Acılı Anne Ayşegül Biçer'den PKK'ya Sert Tepki!

Diyarbakırlı aileler, HDP İl Başkanlığı önünde, PKK terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için 827 gündür sürdürdüğü Evlat Nöbetine devam ediyor. Diyarbakır anneleri, HDP İl Başkanlığı önünde gerçekleştirdikleri oturma eylemine 3 yıldır devam ediyorlar. Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı 'Evlat Nöbeti' 820'inci gününde sürüyor.

DİYARBAKIR ANNESİ AYŞEGÜL BİÇER: PKK BİTENE KADAR TERÖRLE MÜCADELE EDECEĞİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt ziyareti kapsamında düzenlenen Demokrasi Konuşmaları programında konuştu. Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer, 3 yıla yakın bir süre HDP İl Binası önünde evlat mücadelesi verdiğini ve evladına kavuşarak askere gönderdiğini söyledi. Tüm annelerin birleşmesi halinde hem PKK ile hem finansal kaynağı olan uyuşturucuyla mücadele edilebileceğini söyleyen Biçer, PKK bitene kadar terörle mücadele edeceğini, devletinin yanında olduğunu bildiğini belirtti.

BABA SULEYMAN AYDIN'DAN HDP'YE SERT TEPKİ

Diyarbakırlı aileler, HDP İl Başkanlığı önünde, PKK terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için 820 gündür sürdürdüğü Evlat Nöbetine devam ediyor. Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 820'nci gününe girdi. Diyarbakırlı Süleyman Aydın, 5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Özkan (19) için HDP il binası önünde beklediklerini, HDP ve PKK'dan hayır gelmeyeceğini kaydederek, 'teslim olun' çağrısı yaptı.

HDP KEPENK KAPATIP KAÇMAKLA BİR YERE VARAMAZ

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı Binası önünde evlat nöbetine devam eden acılı baba Suleyman Aydın, yaptığı açıklamada HDP’yi sert eleştirdi. HDP'nin halka hesap vermesini isteyen baba Aydın, HDP'nin tercihini kaçmakla yaptığını, kepenk kapatıp kaçmakla bir yere varılmayacağını söyledi. Aydın, “Bugün tam 820 günümüze girdik, biz kesinlikle sonuna kadar bu mücadelemize devam edeceğiz. HDP milletvekilleri görüyorsunuz bir açıklama yapamıyorlar bize, hepimizden kaçıyorlar. 14-15 yaşındaki çocuklarımızı niye dağa gönderiyorlar? Biz buradan kalkmayacağız. Gelsinler, çocuklarımızı getirsinler. Bunlar diyorlar ki biz Kürt için mücadele veriyoruz ama görüyorsunuz Kürt'ün çocuklarını dağa gönderiyorlar, maalesef sessiz kalıyorlar. Getirsinler çocuklarımızı, bizden ne istiyorlar, biz buradan kalkmayacağız. Görüyorsunuz Türkiye'nin dört bir yanından anne ve babalar burada evlatlarını istiyorlar. Ama maalesef görüyorsunuz HDP tercihini kaçmakla yaptı, kepenk kapatıp kaçmakla bir yere varılmaz. Gelsinler, bu halka hesap versinler, bu halktan neden kaçıyorlar? Devletimiz zaten büyük bir devlettir, çocuklarımız için büyük bir mücadele veriyorlar. Allah bin sefer Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızdan razı olsun, mücadelemiz gittikçe sonuç da veriyor. 33 tane evladımızı kurtardılar, hepimiz burada umutluyuz. İnşallah darısı bizim çocukların başına olur. Eğer çocuklarımız da sesimizi duyuyorsa; oğlum güvenlik güçlerine teslim olun. Bu HDP, PKK'dan bize hayır gelmez, gelin oğlum, sizi orada korkutuyorlar, size diyorlar, devlet size işkence eder, devlet sizi hapse atar. Kesinlikle oğlum, işkencenin büyüğü PKK'da vardır. Kesinlikle devlet kimseye işkence etmiyor. Gelin oğlum, devletimizi şefkatli kollarına teslim olun. Anne ve babaları kucağınıza artık dönün, biz buradan kalkmayacağız, sonuna kadar bu mücadelemizi devam edeceğiz. Artık HDP milletvekillerini de vicdanına davet ediyoruz. Onlarda da biraz vicdan varsa gelirler, bizim yanımızda otururlar ve istifalarını verirler ve Kürt halkına sahip çıkarlar. Gerçekten cesaretleri varsa buna, Kürt halkının çocuklarını PKK'den isterler. Biz buradan kalkmayacağız” dedi.

ACILI BABA MİKAİL ERDİNÇ'İN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde ailelerin oturma eylemi nöbeti devam ediyor. Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti 820'inci gününe girdi. Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 820'inci gününde de devam ediyor. Van Gürpınar'dan gelen Yusuf Erdinç, İstanbul'da 2015 yılında hukuk fakültesi bölümü öğrencisiyken iddiaya göre kandırılarak dağa götürülen oğlu Mikail Erdinç için evlat nöbetinde eyleme devam ediyor.

AMERİKA’YA TESLİM ETTİLER

814 gündür nöbet tutan acılı baba olanları anlattı. Evladını devlet desteğiyle okutup avukat yaptığını söyleyen baba Erdinç, HDP'nin kalemi elinden alarak silahı verdiğini kaydetti. Erdinç, ‘Benim oğlum 2015 yılında İstanbul Marmara Üniversitesinde hukuk okuyordu, HDP avukatımı benden kopardı ve buraya getirdi. Ben de 2015 yılında buraya geldim, bana hakaret ettiler, oğlumu götürdüler Amerika'ya teslim ettiler. Ben buradan oğlumu çağırıyorum, seni ne hallerle büyüttüğümü, nasıl güzel baktığını sen biliyorsun. Orası senin yerin değil, senin yerin Türkiye Cumhuriyeti'dir. Diyorlar ya biz Kürt hakkı savunuyoruz, ben de Kürtdüm, sen de, hakkın nerede kaldı. Devlet seni okuttu, avukat olacaktın. HDP ne yaptı, senin elindeki kalemi kırdılar, silah verdiler. Hak bu mudur, Kürtlük bu mudur, senin yerin değil orası. Ben şimdi de senin arkandayım, ne olduysa oldu, gel pişman ol ve Amerika uşaklık yapma’ dedi. 

HDP Diyabakır İl Başkanlığı binası önünde devam eden eylemlerde 'Evlat Nöbeti' tutan anne Esmer Koç, Pervin Buldan'a seslendi. HDP İl Başkanlığı önünde açıklama yapan Esmer Koç, Pervin Buldan için 'senin kızın nerede?', 'senin kızın Avrupa'da geziyor' sözlerine yer verdi.

ARAMADIĞIM, SORMADIĞIM YER KALMADI

'8 senedir aramadığım, sormadığım yer kalmadı' diyen acılı anne Esmer Koç, 'hala kızımdan haber yok, ben 800 gündür bu evlat nöbetini tutuyorum' dedi.

ARTIK YETER EVLADIMI GERİ VERSİNLER

Acılı annenin yakarışları yürekleri sızlattı. ‘HDP'den ve PKK'dan evladımı geri istiyorum, evladımı versinler’ diyen Esmer Koç, ‘8 senedir evladımın hasretini çekiyorum, artık yeter.’

PERVİN BULDAN'A SESLENİYORUM, LANET OLSUN SİZE!

HDP İl Binası önünde yaptığı açıklamada HDP Eş Genel Başkanı’na seslenen anne Esmer Koç, ‘HDP'ye sesleniyorum, Pelvin Buldan'a sesleniyorum. Senin kızın nerede ey Pervin Buldan. Benim kızım dağda topun, tankın altında ölüyor. Senin kızın Avrupa'da geziyor. Lanet olsun size’ açıklamasını yaptı.


3 EYLÜL 2019'DA BAŞLADILAR

Anneler teröre seslerini yükselterek, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutuyorlar. Diyarbakır anneleri, HDP İl Başkanlığı’nın önünde oturma eylemlerine 3 Eylül 2019’da başladı. Oturma eylemi, 734. gününde anneler tarafından kararlı bir şekilde sürdürülüyor.

HDP VE PKK'DAN OĞLUMU İSTİYORUM

Oturma eyleminde bulunan annelerden Sevdet Demir, oğlu Fatih için orada bulunduğunu belirterek eylemi sürdürmekte kararlı olduğunu dile getirdi. Evladının hasretini çektiğini, acı içinde hayatını devam ettiğini söyleyen Demir, 6 senedir oğlunun hasretini çektiğini belirtiyor. Anne Sevdet Demir, oğlunun kandırılarak dağa kaçırıldığını söyleyerek ‘HDP ve PKK'dan oğlumu istiyorum. Oğlum gelinceye kadar buradan gitmeyeceğim. HDP oğlumu dağa gönderdi. Oğlum tek başına Diyarbakır'ı gezmesini bilmiyordu. Tek başına nasıl Irak'a, Suriye'ye gidebilir?' şeklinde konuştu.

PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KÜRT ANNE VE BABALARA ÇEKTİRDİĞİ ACININ TARİFİ YOKTUR

Baba Necmettin Biçer ise kızı Gülcan'ın 6 sene önce kandırılarak dağa kaçırıldığını söyledi. Baba Necmettin Biçer, eylemlerinin ikinci yılında olduğunu belirterek, ‘Gelin güvenlik güçlerine teslim olun. Bu ülke bizim. Korkmayın, çekinmeyin. PKK terör örgütünün Kürt anne ve babalara çektirdiği acının tarifi yoktur. Çok acılar çektik. Çok mağdur olduk. Kesinlikle kararlığımız devam edecek. 10-20 yıl da olsa HDP İl binasının önünden ayrılmayacağız.’ şeklinde konuştu. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 8 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Zübeyde için oturma eylemi yapan Esmer Koç, evladına kavuşana kadar eyleme devam edeceğini söyleyerek, ‘Kızım HDP'liler tarafından kaçırılarak terör örgütü PKK'ya verildi’ dedi. Koç, PKK ve HDP'den kızını istediğini ifade ederek, ‘Kararlıyız, evlatlarımızı almadan HDP'nin kapısından ayrılmıyoruz.’ diye konuştu. Kızına seslenen Koç, güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu. Oğlu Muhammed Canbey için eylem yapan anne Hatice Ay ise 7 yıl önce kandırılarak dağa götürülen evladından bugüne kadar hiç Haber alamadığını belirtti. Çok acı çektiğini dile getiren Ay, ‘Oğlumu kandırdılar, götürdüler. Buradan kalmıyoruz. Çocuğumuzu HDP'den istiyoruz. Çocuğumu almadan buradan gitmeyeceğim.’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal