Diyarbakır Anneleri Tepkili! İmamoğlu Diyarbakır'a HDP İçin Gitmiş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Diyarbakır'a gitti. Diyarbakır annelerinin yanına uğramayan İmamoğlu resim sergisine katıldı.

18.10.2021-12:13 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-12:50) Diyarbakır Anneleri Tepkili! İmamoğlu Diyarbakır'a HDP İçin Gitmiş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır ziyareti sırasında tepkiyle karşılandı. Diyarbakır annelerini görmezden gelerek ziyaret etmeyen Ekrem İmamoğlu'na anneler tepki gösterdi.

Diyarbakır annelerinin terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve o günden beridir haber alamadıkları çocukları için HDP Diyarbakır  İl Binası önünde başlattıkları eylem 776 gündür devam ediyor. Ailelere sık sık destek mesajları veriliyor. Cumartesi günü eşi Dilek İmamoğlu ile Diyarbakır'a giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kentte birçok bölgeye ziyaret yaparken evlat hasretiyle yanıp tutuşan annelerin yanına gitmedi.


BU ÇADIRA GELMESİ İÇİN YÜREK LAZIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren annelerden biri olan Ayşegül Biçer, HDP ve CHP'den izin alamadığı için gelememiştir diye tepkisi belli etti. Biçer sözlerine şu şekilde devam etti; "Anneler için gerçekten üzülüp açıklama yapan siyasiler, bu kente geldiğinde bize destek ziyaretinde bulunuyor. Ama ne yazık ki; hem CHP, hem İYİ parti anneleri görmezden gelmeye devam ediyor. Her açıklamalarında, 'HDP ile ortak değiliz' diyen CHP, konu anneler olunca da üç maymunu oynuyor. İmamoğlu'nun Diyarbakır gezisi bunu bir daha ortaya koydu. HDP, çekincesi İmamoğlu'nu buraya getirmedi" dedi.

BİZDEN Mİ KORKUYORLAR?

Oğlu Özkan için Diyarbakır annelerine destek veren Süleyman Aydın, İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretini anlamsız bulduğunu belirtti. Kendilerini ziyaret etmeyen İmamoğlu'na; Bizden bu kadar mı korkuyorlar, buraya gelmekten çekiniyorlar. Yoksa HDP korkusu mu onları buraya getirmiyor. Bu sorularıma İmamoğlu'ndan cevap bekliyorum" seslenen Süleyman Aydın Diyarbakır anneleri için sağduyu talebinde bulundu.


HDP İLE SERGİYE KATILDI

Diyarbakır ziyaretinde HDP Genel Başkanı Mithat Sancar ile resim sergisine katılan Ekrem İmamoğlu daha sonra eşi Dilek İmamoğlu ile esnaf ziyaretlerinde bulundu.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal