Bakanlık Fahiş Fiyata Ürün Satanların Yakasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, salgın döneminde fahiş fiyata bilet satışı yapan firmaların peşini bırakmıyor.

05.09.2021-15:02 - (Son Güncelleme: 05.09.2021-15:43) Bakanlık Fahiş Fiyata Ürün Satanların Yakasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik 1 Ocak 2022 tarihinde yürürlüğe girecek. Yönetmelikle birlikte, denetimlerin yıllık planlaması, performans hedeflerine göre düzenli olarak gerçekleştirilmesi risk analizi ile denetimlerin yapılması, ceza tutanaklarının elektronik ortamda düzeni ve tebliği, uzaktan algılama sistemleriyle denetimlerin yaygınlaştırılması sağlanmış olacak.

Fahiş fiyattan yolcu bileti satışı yapan işletmeler incelenerek yalnızca geçtiğimiz ayda 864 otobüs işletmesi ile 3 bin 612 otobüsün denetimi yapıldı.

Bakanlığın açıklamasına göre, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü yolcu taşıyan firmalarda denetimlerin sürdüğünü bildirdi. Bakanlığın açıklamasında ‘Denetimlerde, fahiş bilet fiyatlarının yanı sıra korsan taşımacılık yapılıp yapılmadığı, yetki belgeleri, zaman ve ücret tarifesine uyum, sürücülerin uygun yeterlilik belgeleri ve biletler de kontrol ediliyor. Özellikle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) başta olmak üzere vatandaşlardan gelen şikayetler değerlendiriliyor.’  ifadeleri yer alıyor.

Şehirler arası yolcu taşıyan otobüsler ve işletmelere ilişkin denetimlerin sıkça yapıldığı belirtilerek, Ağustos ayında 1709 uyarı, 626 idari para cezası olarak toplam 2 bin 335 işlem uygulandığı belirtildi.

1 OCAK 2022’DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Bakan Karaismailoğlu, yönetmeliğin 1 Ocak 2022’de yürürlüğe gireceğini belirterek, ‘Yeni mevzuatla denetimlerin yıllık planlar kapsamında belirlenmesi, performans hedeflerine göre düzenli yapılması, risk analiziyle denetimlerin etkinleştirilmesi, ceza tutanaklarının elektronik ortamda düzenlenmesi ve tebliğ edilmesi, uzaktan algılama sistemleri ile denetimlerin yaygınlaştırılması sağlanacaktır.’ açıklamalarında bulundu.

Karaismailoğlu, geliştirilen mobil denetim uygulamasıyla denetleyici pozisyondaki personelin tabletten denetim süreçlerini yürüteceğini söyledi.

Karaismailoğlu konuşmasında, ‘Kara yolu denetim istasyonlarından alınan veri ve görüntüler üzerinden yapılan 'Uzak Denetim Sistemi'nin pilot çalışmaları tamamlandı. Sistem 1 Ocak 2022'den itibaren yaygınlaştırılacak. Böylelikle, bölge müdürlüklerimizde kurulacak uzak denetim merkezlerinde eşya taşımacılığına ilişkin yetki belgesi kontrollerinin uzaktan yapılması planlanıyor.’ ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal