Son Dakika: Milli Savunma Bakanlığı Terörle Mücadeleye İlişkin Rakamları Açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlara ilişkin rakamları açıkladı.

05.09.2021-14:06 - (Son Güncelleme: 05.09.2021-14:40) Son Dakika: Milli Savunma Bakanlığı Terörle Mücadeleye İlişkin Rakamları Açıkladı

MSB'nin yaptığı açıklamaya göre, bir ay içerisinde yurt içinde ve sınır ötesinde 22 operasyon yapıldı.

24 Temmuz 2015’ten günümüze ek 18 bin 455, 2021'in başı itibarıyla 1865 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.

Irak’ın kuzeyinde yer alan Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde gerçekleştirilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında günümüze dek 244 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.

25 bin 186 şahıs da hududu geçemeden engellendi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: 'Tedbirler sayesinde son bir ayda, tüm hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 13 bin 769 şahıs yakalandı, 25 bin 186 şahıs hududu geçmeden engellendi. (Yunanistan) Bu yılın başından itibaren 206 hava sahası, 27 karasuyu ihlali, 95 hava aracı tacizi, Gayri Askeri Statüdeki Adalar'da 790 gemi ihlali gerçekleştirdi. Türk askeri varlığını Ada'da işgalci gösterme gayretleri, Kıbrıs tarihindeki Rum katliamlarının üstünü örtmediği gibi ne Yunan ve Rum ne de destekçilerine fayda sağlayacak.'

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Plan Subayı Hava Muhabere Binbaşı Pınar Kara, bakanlıkta düzenlenen toplantıda, FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak kaydıyla bütün terör örgütleriyle mücadele noktasında kararlı bir şekilde devam edildiğini açıkladı. Kara açıklamasında, 'Bu kapsamda son bir ayda yurt içi ve sınır ötesinde 6'sı büyük, 16'sı orta çaplı olmak üzere toplam 22 operasyon icra edilmiştir. 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar toplam 18 bin 455, bu yılın başından itibaren ise bin 865 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 23 Nisan'da başlayan ve Irak'ın kuzeyinde Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde eş zamanlı olarak icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında bugüne kadar toplam 244 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Ayrıca, 300'e yakın mağara, sığınak, 600'den fazla mayın, el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiş; çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir' ifadelerini kullandı.

TSK'NIN ETKİNLİĞİNİ VE GÜCÜNÜ DÜNYA BİR KEZ DAHA GÖRDÜ

Binbaşı Kara, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2002 yılından itibaren BM, NATO ve ikili anlaşmalarda, Afganistan'da 20 yıl ve Uluslararası Hamid Karzai Havaalanının güvenli ve uluslararası standartlarda işletilmesi yükümlülüğünü de 6 yıl süreyle başarılı olarak yürüttüğünü belirtti. Kara konuşmasında, '15 Ağustos'ta Kabil'de yaşanan gelişmeler yerel halkta paniğe neden olmuş, ülkeyi terk etmek isteyen on binlerce kişi Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'na yığılmıştır. Hamid Karzai Havaalanında yaşanan karmaşaya diğer ülkeler ile birlikte müdahale edilmiş, havaalanında güvenlik sağlanarak faaliyetlerin yürütülmesi sağlanmıştır. Bu süreçte askeri uçaklarımız ile bin 129 sivil vatandaşın tahliyesi yapılmıştır. Yapılan görüşmeler, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek TSK unsurlarımızın tahliyesine karar verilmiştir. Afganistan'da kendisine tevdi edilen görevi başarıyla yerine getiren personelimizin ve malzemelerimizin tahliyesine 25 Ağustos tarihinde başlanmış, 48 saatten kısa sürede, 27 Ağustos'ta tamamlanmıştır. Ayrıca diğer ülke vatandaşlarının tahliyesine de gerekli destek sağlanmıştır. Kabil havaalanındaki yoğunluk ve gerginliğe rağmen tahliyenin kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi TSK'nın etkinliğini ve gücünü dünyaya bir kez daha göstermiştir' ifadelerine yer verdi.

105 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Pınar Kara, Suriye'e yer alan harekât bölgelerine, terörden temizlenen yerlerde çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, 'Ayrıca, güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimleri birliklerimiz tarafından engellenmektedir. Bu kapsamda, son bir ayda Suriye harekât alanlarında kahraman komandolarımız tarafından, DEAŞ terör örgütü mensupları dâhil olmak üzere 105 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgede masum ve mazlumları gözeterek Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Kara bunun yanında, 'Türkiye ve Azerbaycan arasında ortak çalışabilirliğin sağlanması, eğitim planlaması, yönetimi ve icra esaslarının uyumlu hale getirilmesine yönelik 'Kardeş Tugay' projesi başlatılmıştır. Halihazırda Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personeli ile birlikte TSK bünyesinde ortak tatbikat ve eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir. 'İki devlet, tek millet' anlayışıyla kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğumuz Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin haklı davalarında bundan sonra da tüm imkanlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal