Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Tunceli'de Cemevini Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Tunceli'ye gitti. Burada bir cemevini ziyaret eden Erbaş sorulan bir soru üzerine hayatında ilk defa cemevine gittiğini söyledi.

20.10.2018-09:35 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-09:24) Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Tunceli'de Cemevini Ziyaret Etti

Tunceli'deki temasları çerçevesinde cemevini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir gazetecinin cemevini il defa mi ziyaret ettiniz? sorusuna cevap olarak "Gerçekten çok mutluyum. Bir cemevini ilk defa ziyaret ediyorum. Bunun da Tunceli şehrimizde ve olduğumuz cemevine nasip olması beni ayrıca mutlu etti." dedi.

CEMEVİ DEDESİNDEN ERBAŞ'A YASAL STATÜ TALEBİ

Cemevini gezen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a, cemevi dedeleri, cemevlerine kanuni statü verilmesi için istek yaptı.

Vali Tuncay Sonel ile beraber Tunceli Cemevi'ni ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, cemevi dedesi Ali Ekber Yurt ile bir araya geldi. Cemevi Dedesi Ali Ekber Yurt, Erbaş'ın yaptığı ziyaretin önemli olduğunu söyeyerek, nüfusunun yüzde 90'dan çoğunun Alevi olduğu bir şehirde Diyanet İşleri Başkanı'nı konuk etmekten onur duyduklarını ifade etti. Yurt, "Şu an halihazırda en büyük beklentimiz cemevlerine kanuni statünün tanınmasıdır. Bu hususta sizlere büyük bir vazife düşüyor. Olacağına da inanıyoruz. Seçimde hükümetin beyannamesinde de vardı. İnşallah Ankara'ya gidişinizde isteklerimizi hükümet ve devletimizin başı Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan'a söylersiniz. Bu hususta lazım olan desteği görürüz" diye konuştu.

'SİZİN TALEPLERİNİZ BİZİM DE TALEPLERİMİZ SAYILIR'

Cemevi dedesinin isteklerini dinlemesinin ardından bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, cemevi gezisinden duyduğu memnuniyeti bildirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini ifade etti. Erbaş, şöyle dedi:

"Sizin istekleriniz bizim de isteklerimizdir. Aynı düşünceye, aynı inanca sahibiz. Tabi ki sizin istekleriniz bizim de isteklerimiz sayılır. Bu hususta görevlilerimiz, devlet büyüklerimiz zaman içinde mutlaka karşılama noktasında gayret içinde olacaklardır. Bu amaçla taze sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını da hepinize iletiyorum."

'İLK KEZ BİR CEMEVİNİ TUNCELİ'DE ZİYARET ETTİM'

Bir gazetecinin "Cemevini il defa mı ziyaret ettiniz?" sorusuna cevap veren Erbaş, "Ben gerçekten çok mutluyum. Bir cemevini ilk defa ziyaret ediyorum. Bu da Tunceli şehrimizde ve bulunduğumuz cemevine nasip olması beni ayrıca mutlu etti. Burada sayın valimizle ve bütün dedelerimizle bir arada olmak bizim birlik ve beraberliğimiz bakımından gelecek nesillerde verilecek mesajlardan bir tanesidir. Bu mesajın burada verilmesi de bizi ayrıca mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonrasında Erbaş, Cemevi Dedesi Ali Ekber Yurt'a özel basım Kuran-ı Kerim verirken, Yurt ise Erbaş'a üstünde Hz. Ali ile çocukları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in fotoğraflarının olduğu halı hediye etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal