Diyanet dini günler takvimi 2022 - Kandil ve dini bayramlar takvimi

Bu yıl idrak edilecek olan kandiller ve dini günler merak edildi. Bu yıl idrak edilecek olan kandil ve dini bayramları merak eden vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paylaştığı dini günler takvimini araştırmaya başladı. Diyanet'in paylaştığı dini günler takvimi haberimizde yer almaktadır.

07.04.2022-00:38 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-00:38) Diyanet dini günler takvimi 2022 - Kandil ve dini bayramlar takvimi

Bu yıl idrak edilecek olan kandiller ve dini günler merak edildi. Bu yıl idrak edilecek olan kandil ve dini bayramları merak eden vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paylaştığı dini günler takvimini araştırmaya başladı. Diyanet'in dini günler takvimine göre şuan içinde bulunduğumuz 11 ayın sultanı Ramazan ayının sonunda Kadir Gecesi idrak edilecek. Ramazan ayının 27. gecesi idrak edilen Kadir Gecesi 27 Nisan Çarşamba gününe denk gelmektedir. Kadir Gecesi'nde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlanmıştır. Kur'an-ı Kerim'in 97. suresi olan Kadir suresi Kadir Gecesi'ni anlatmaktadır.

Kadir Gecesi'nde okunacak dualar ve ibadetler nelerdir?

Kadir Gecesi'nde Kur'an-ı Kerim okumak, Namaz kılmak, tevbe istigfar etmek ve dua etmek oldukça faziletlidir. Süfyan-i Sevrî: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur’ân okuyup sonra dua etmek daha güzeldir.” demiştir.(Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313) Hz. Aişe'nin rivayetine göre;“Ey Allah’ın Rasûlü! Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?” diye sordum. Rasûlüllah (s.a.s): “Allahümme inneke afüvvün tühibbü’l-afve fa’fu annî: Allah’ım sen çok affedicisin, affı seversin, beni affet.” diye dua et, buyurdu (Tecrîd-i Sarih Tercemesi, VI, 314).

2022 Diyanet dini günler takvimi

2022 Diyanet dini günler takvimi

Ramazan Başlangıcı: 2 Nisan Cumartesi

Kadir Gecesi: 27 Nisan Çarşamba

Ramazan Bayramı Arifesi: 1 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı 1. Günü: 2 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. Günü: 3 Mayıs Salı

Ramazan Bayramı 3. Günü: 4 Mayıs Çarşamba

Kurban Bayramı Arifesi: 8 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı 1. Günü: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2.Günü: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3.Günü: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Günü: 12 Temmuz Salı

Hicri Yılbaşı: 30 Temmuz Cumartesi

Aşure günü: 08 Ağustos Pazartesi

Mevlid Kandili: 7 Ekim Cuma

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal