Dışişleri Bakanlığı'ndan Ateşkes Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'nın, Azerbaycan ve Ermenistan arasında ilan edilen ateşkese ilişkin açıklamasında "Azerbaycan, Ermenistan'a son kez bir fırsat vermiştir" ifadeleri kullanıldı.

10.10.2020-11:22 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-12:48) Dışişleri Bakanlığı'ndan Ateşkes Açıklaması

Azerbaycan ve Ermenistan, Dağlık Karabağ'da insani gerekçelerle esirlerin ve cenazelerin ve esirlerin değişimi için bugün saat 12.00'den itibaren ateşkes yapılması konusunda anlaştı. Dışişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın Ermenistan'a son bir fırsat verdiği vurgulandı.

"AZERBAYCAN TOPRAKLARINI ALABİLECEĞİNİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan arasında bugün 12.00'den itibaren geçerli olmak üzere cephe hattında ateşkes ilan edildiği belirtildi. 27 Eylül 2020'de başlayan çatışmalarda Azerbaycan'ın yaklaşık 30 yıldır işgal altında olan topraklarını kendi imkanları ve özgüveniyle geri alabileceğini tüm dünyaya gösterdiği ifade edildi.

"ERMENİSTAN'A SON KEZ FIRSAT VERİLMİŞTİR"

Tüm dünyadan insani saiklerle ateşkes talepleri geldiği belirtilen açıklamada " Azerbaycan da son kez Ermenistan'a işgal ettiği topraklardan çekilmesi için bir fırsat vermiştir. İnsani gerekçelerle esirlerin ve cenazelerin değişimi amacıyla ilan edildiği belirtilen ateşkes önemli bir ilk adım olmakla birlikte kalıcı çözümün yerine geçmeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin yalnızca Azerbaycan'ın 'evet' diyeceği çözümleri destekleyeceği vurgulanırken, "Bu anlayışla sahada ve masada Can Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edecektir" denildi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal