Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İngiltere basınındaki göçmen haberlerine tepki gösterdi! Türkiye sığınmacı kampı olmayacak!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İngiltere basınındaki göçmen haberlerine tepki gösterdi. Bilgiç, haberlerle ilgili olarak ‘’Türkiye sığınmacı kampı olmayacak’’ sözlerini kullandı.

17.07.2022-09:52 - (Son Güncelleme: 17.07.2022-09:52)

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın İngiltere’nin yeni Başbakanı olması halinde Ruanda’da olduğu gibi Türkiye’de de sığınma alanları anlaşması yapacağını söylemesi siyaset dünyasında büyük yankı uyandırdı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ise İngiltere basınındaki göçmen haberlerine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç: Türkiye sığınmacı kampı olmayacak

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın açıklamaları hakkında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Truss’ın açıklamalarının doğru olmamasını ümit ettiğini ifade etti. 

Liz Truss

İngiliz Bakan’ın yaptığı açıklamalara tepki gösteren Bilgiç, ‘’Sayın Truss’a atfen basında yer alan bu iddiaların asılsız olmasını ümit ediyoruz. 8 yıldır dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin üçüncü ülkelerin talebi üzerine daha fazla yük alması, bunun da ötesinde iltica hakkı konusundaki uluslararası düzenlemelerle bağdaşmayan bir yaklaşımın içinde yer alması sözkonusu değildir. Türkiye herhangi bir ülkenin sığınmacı kampı veya sınır muhafızı olmayacak, üçüncü ülkelerin uluslararası yükümlülüklerini hiçbir şekilde devralmayacaktır. Kaldı ki, bu tutumumuzu, geçtiğimiz yıl Afgan sığınmacılar konusunda çıkan benzer haberlerin ardından da kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu çerçevede, tüm ülkeleri, göç konusunda uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeye ve eşit sorumluluk üstlenmeye davet ediyoruz" sözlerini kullandı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal