Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısında mevkidaşı Lavrov ile görüştü!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, G20 Dışişleri Toplantısı çerçevesinde Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşme gerçekleştirdi. İşte haberin detayları...

07.07.2022-17:05 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-17:39) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısında mevkidaşı Lavrov ile görüştü!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşme gerçekleştirdi. 

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada konuya yönelik, "G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında görüştüğüm Rus mevkidaşım Lavrov'la, Ukrayna'daki savaşı, gıda güvenliğini ve Suriye'deki gelişmeleri ele aldık." şeklinde ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığından gelen yazılı açıklamada ise Lavrov ve Çavuşoğlu'nun, Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ikili görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.

Ukrayna’daki mevcut durum masaya yatırıldı

Söz konusu görüşmeler esnasında Ukrayna'daki mevcut duruma vurgu yapılarak uluslararası ve bölgesel gündem hakkında kapsamlı bir şekilde görüş alışverişi yapıldığı aktarılan açıklamada ise, "Ukrayna makamlarını daha önce varılan barış anlaşmalarından geri çekilmeye teşvik eden Kiev rejiminin militarist emellerine yönelik Batı'nın daha fazla desteğinin kabul edilemezliği konusundaki Rusya'nın ilkeli tutumu vurgulandı." İfadeleri yer aldı.


Uluslararası konulara değinildi

Öte yandan yabancılar dahil olmak üzere Ukrayna'daki sivillerin ve ekonomik operatörlerin güvenliğini sağlamak adına diplomatik ve askeri departmanlar arasındaki çabaların daha fazla koordinasyonunun öneminin altının çizildiği belirtilen açıklamada konuya yönelik, iki bakanın Rusya ve Türkiye arasında Karadeniz'de ve çok taraflı yapılar kapsamında etkileşimi dahil bir diğer uluslararası konulara da değindiği kaydedildi.

Ayrıca her iki bakanında, 2022 yılında Rusya ve Türkiye arasındaki en yüksek düzeydeki siyasi diyalog dinamiklerinden duydukları memnuniyetin ifade edildiği kaydedilen açıklamada ise, bakanların, Rusya ve Türkiye yöneticilerinin yüz yüze görüşme dahil yakın temasları sürdürmeye hazır olduklarını tekrarladıkları dile getirildi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal