Dışişleri Bakanlığı, Avusturya Bakanı'na Tepki Gösterdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Büyükelçi Tanju Bilgiç, Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab'ın basın toplantısı esnasında yapmış olduğu açıklamalara tepki gösterdi.

29.05.2021-00:31 - (Son Güncelleme: 29.05.2021-17:26) Dışişleri Bakanlığı, Avusturya Bakanı'na Tepki Gösterdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Büyükelçi Tanju Bilgiç, Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab'ın açıklamalarına karşılık vererek yazılı açıklama yaptı.

''KABUL EDİLEMEZ''

Bilgiç, açıklamasında "Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab'ın düzenlenen bir basın toplantısında 'Siyasal İslam Dokümantasyon Merkezi' tarafından hazırlanan ve Avusturya'daki tüm Müslüman derneklerin listelendiği bir haritayı tanıtması ve Viyana'daki taşkınlıkların Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarından kaynaklandığını ileri sürmesi gerçeklerden uzak ve kabul edilemez. Asıl bu yabancı düşmanı, ırkçı ve İslam karşıtı politikalar toplumsal uyumu ve katılımı zehirlemektedir. Avusturya'nın göçmenleri ve Müslümanları fişleyerek hedef gösteren bu çalışmalarından vazgeçmesi ve sorumluluk sahibi bir siyaset yapması önem taşımaktadır." ifadelerini kullanarak, Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab’a tepki gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal