Dışişleri Bakanlığı: Almanya FETÖ'yü Meşrulaştırıyor

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'da FETÖ'nün de içinde bulunduğu "House of One" projesine tepki gösterdi.

27.05.2021-21:08 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-21:08) Dışişleri Bakanlığı: Almanya FETÖ'yü Meşrulaştırıyor

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'da FETÖ'nün de içinde bulunduğu "House of One" projesinin üç dini bir arada olması amacında olmadığını,  ama ayıklayıcı ve bir terör örgütünün varlığın  varlığını meşru gösterdiğini ve desteklenmesine hizmet edeceğini ifade etti.

MEŞRULAŞTIRILMASINA HİZMET EDER

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada  "Türkiye’nin ve Almanya’daki Türk ve Müslüman toplumunun bütün itirazlarına rağmen FETÖ terör örgütünün dahil edildiği bugün Berlin’de temeli atılan “House of One” projesi, üç dini bir araya getirmeye değil ancak ayrıştırmaya ve bir terör örgütünün meşrulaştırılmasına ve desteklenmesine hizmet eder.

''İslam dinini kendi karanlık gündemi doğrultusunda tahrip ve istismar eden ve sayıca da Almanya’daki Müslümanları hiç bir şekilde temsile haiz olmayan FETÖ terör örgütü dahil oldukça bu ibadet evinin Almanya’daki Türk ve Müslümanlar için bir değeri ve anlamı olmayacaktır. Temennimiz, yapılan bu vahim yanlıştan fazla zaman geçirilmeden dönülmesi ve projede Alman kamuoyunda da şaibeli ve şüpheli faaliyetleri dolayısıyla gerçek yüzü giderek daha iyi anlaşılmakta olan söz konusu örgütün yerine Müslümanların hakiki temsilcilerine yer verilmesinin sağlanmasıdır. Esasen Almanya’daki Türk ve Müslüman toplumunun temel beklentisi de bu yöndedir." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal