Diş Sağlığını Koruyan Süper Besinler

Ağız ve diş sağlığı genel vücut sağlığı açısından oldukça önemlidir. Düzenli bakımların yanı sıra yenilip içilen besinlere de dikkat etmek gerekiyor. Peki, diş sağlığına için faydalı olan besinler nelerdir? Diş sağlığına zarar veren besinler hangileridir? Detaylar haberimizde…

11.08.2020-13:34 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-13:31) Diş Sağlığını Koruyan Süper Besinler

Diş Hekimi Mahmut Genç, ağız ve diş sağlığının önemine değinerek diş dostu besinler ve dişlere zarar veren besinler hakkında önemli bilgiler verdi.

DİŞ SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI OLAN BESİNLER

Genel vücut sağlığımız için düzenli ve dengeli beslenmek zorundayız. Tükettiğimiz gıdalar arasında dişlerimiz için yararlı olan gıdaların yanı sıra olumsuz etkilenmesine neden olan gıdalarda bulunmakta. İşte diş sağlığı için faydalı olan besinler…

Süt ve süt ürünleri

Süt, yoğurt ve peynir diş ve diş eti sağlığı açısından 1. sırada yer alan besinlerdir. Bu besinler içeriğinde bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfat sayesinde dişlerin korunmasını ve çürük oluşumunun engellenmesini sağlar.

Bazik özelliklere sahip olan peynirler ağızdaki asidik ortamın nötrlenmesini ve asitlerin diş çürüğüne neden olmasını önler.

Meyve ve sebzeler

Sebze ve meyveler içeriğinde bulunan mineraller ve vitaminler sayesinde diş sağlığının korunmasında önemli bir görev üstlenir.

Diş eti sağlığını korumak için nar ve C vitamini açısından zengin olan portakal, mandalina gibi meyvelerin tüketilmesi önerilmekte.

Dişlerin doğal beyazlığının koruması için muz kabuğu hem kolay hem de pratik bir yöntemdir. Fakat içeriğinde bulunan şeker nedeniyle fazla tüketilmemesi gerekir.

İçecekler

İçme suyu, yeşil çay ve diğer bitkisel çaylar içeriğinde bulunan aksi oksidanlar ve antibakteriyel özelliklerinden dolayı diş ve dişeti sağlığının korunması açısından önemli içeceklerdir. Şekersiz tüketilmesi durumunda yararlı olduğu kanıtlanmıştır.

Diş sağlığınız için zararlı besinler

Dişler için en zararlı besinler arasında şekerli içecekler bulunmaktadır. Bu gıdaların tüketilmesiyle birlikte ağız içerisindeki bakteriler tarafından şeker emilir ve asit oluşumuna neden olur. Bu asitte dişin sert dokuları üzerinde yıkıma neden olur ve çürüklerin başlamasına yol açar. Bu gıdalar tüketildikten sonra dikkatli bir şekilde ağız bakımının yapılması gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal