Dilşah Ne Demek?

Ülkemizde kullanılan ve farklı dillerden dilimize giren pek çok isim bulunmaktadır. Bu isimlerden biri de Dilşah ismidir. Peki Dilşah ne demek? Dilşah isminin anlamı ne?

10.02.2021-16:20 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-16:20) Dilşah Ne Demek?

Anne ve babaların sıklıkla araştırdığı şeylerin başında isimlerin anlamları gelmektedir. Özellikle ebeveyn adayları, araştırdıkları isimlerin Kur'an'da geçip geçmediğini merak ediyorlar. Bu isimlerden biri de Dilşah ismi.

Eski isimlerden biri olmasına rağmen son zamanlarda sık sık karşımıza çıkmaktadır. Peki Dilşah ne demek? Dilşah isminin anlamı ne? İşte merak edilen bu soruların cevabı...

Türkçede birçok farklı dilden isim ve kelime bulunmaktadır. Bu sözcük ve isimlerin genellikle Farsça, Arapça ve İbraniceden geldiği bilinmektedir. Anne ve baba adayları da Türkçe olamayan fakat ülkemizde kullanılan bu isimlerin anlamlarını araştırmaktadır.

Araştırılan isimlerden biri de Dilşah. Aslen Farsça bir kelime olan Dilşah, gönül şahı olarak ifade edilmektedir. Bir başka anlamı ise sevgili olarak karşımıza çıkmaktadır.

DİLAŞH İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Ülkemizde kız çocukları için kullanılan ve aslen Farsça bir kelime olan Dilşah, Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen isimlerden biridir. Ancak anlamı güzel olduğundan dolayı kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal