Esila Ne Demek?

Anne ve baba adaylarının sürekli arattığı konuların başında isimler ve bu isimlerin anlamları gelmektedir. Son dönemlerde popüler olan ve anlamı sık sık aratılan isimlerden biri de Esila. Peki Esila ne demek? Esila ne anlama geliyor? İşte detaylar...

09.02.2021-15:55 - (Son Güncelleme: 09.02.2021-15:55) Esila Ne Demek?

Ebeveynler yeni doğacak çocukları için heyecan yaşarken bir yandan da bebekler hakkında araştırma yapmaktadır. Bu araştırmaların başında ise isim ve isimlerin anlamları gelmektedir. Özellikle seçilen ismin Kur'an'da geçip geçmediği merak edilen ve sıklıkla internetten araştırılan konulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Son günlerde ise anlamı en çok merak edilen isimlerden bir de Esila ismi oldu. Peki Esila ne demek? Esila isminin anlamı ne?

ESİLA İSMİNİN ANLAMI NE?

Dilimize Arapçadan birçok kelime ve isim girmiştir. Esila ismi de bu simlerden biridir. İsmin anlamına baktığımız zaman ise ikindiden akşam üzerine doğru geçilen vakit olarak ifade edildiğini görmekteyiz.

Bahsi geçen bu zaman dilimi, insanların keyif aldığı saatlerdir. Bunun yanı sıra Esila ismi, Kur'an'da geçen isimlerden biridir. İnsan Suresinin 25. ayetinde yer almaktadır. Ayette 'Rabbini sabah akşam an' cümlesinde geçen zaman dilimi, Esila kelimesi ile ifade edilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal