Asmin Ne Demek?

Ebeveyn adaylarının en çok merak etiği konuların başında isimlerin anlamları gelmektedir. Bu isimlerden biri de Asmin ismidir. Peki Asmin ne demek? Asmin isminin anlamı ne? İşte detaylar...

09.02.2021-15:41 - (Son Güncelleme: 09.02.2021-15:41) Asmin Ne Demek?

Çok çeşitli milletlerin yaşadığı Türkiye'de birçok dilden gelen isim ve kelime ile karşılaşmak mümkündür. Aslen Türkçe olmayan ve ülkemizde yaygın olarak kullanılan isimlerin yanı sıra çok bilinmeyen fakat son dönemlerde popüler hale gelen isimler mevcuttur.

Ülkemizde çok kullanılmayan fakat son zamanlarda sık sık karşılaşılan isimlerden biri de Asmin ismidir. Peki Asmin ne demek? Asmin isminin anlamı ne?

ASMİN İSMİNİN ANLAMI NE?

Asmin ismi kız çocukları için kullanılan bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Aslen Kürtçe olan isim, dikkat çeken ve kulağa hoş gelen bir anlama sahiptir. Telaffuzu da ilgi uyandıran Asmin, ufuk ve gökyüzü anlamalarına sahiptir.

Bunun  yanı sıra bir bahar çiçeği olarak da bilinmektedir. Bu bahar çiçeği, dağlarda yetişen ve nadir bulunan bir tür olarak bilinmektedir. Asmin ismi Kur'an'da geçmeyen isimlerden biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal