Jokey Hışman Çizik Kimdir?

Adana Yeşiloba Hipodromu'nda son düzlük sırasında yaşanan kazada meslektaşını hayata döndüren Hışman Çizik gündem oldu. Bunun üzerine Jokey Hışman Çizik'in kim olduğu merak ediliyor. Jokey Hışman Çizik kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir?

10.02.2021-16:07 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-16:07) Jokey Hışman Çizik Kimdir?

Geçen hafta Yeşiloba Hipodromu’nda gerçekleştirilen 10’uncu koşunun son düzlüğünde korkunç bir kaza yaşandı. Meydana gelen kazada dili boğazına kaçan arkadaşına müdahale ederek hayatını kurtaran jokey Hışman Çizik kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir?

JOKEY HIŞMAN ÇİZİK ARKADAŞINI NASIL KURTARDI?

6 Şubat Cumartesi günü Yeşiloba Hipodromu’nda gerçekleştirilen 10’uncu koşuda son düzlükte atlar birbirine takılınca yürekler ağza geldi. 

Atların yere düşmesi üzerine İngiliz safkanlardan Damaris’e binen apranti (Jokey çırağı) Harun Çanakçı ile onun hemen arkasından gelen Kuanpo isimli safkana binen apranti Vedat Abiş ve virajı en geride dönen Beykoz isimli atın jokeyi Hışman Çizik bir anda kumda yuvarlanmaya başladı.

Yaşanan kazada dili boğazına kaçan Çanakçı'ya jokey arkadaşı Hışman Çizik müdahale etti. Çizik, sağlık görevlileri gelene kadar arkadaşının boğazına kaçan dilini dışarı çıkararak tuttu. Ambulansın gelmesi üzerine bilinci kapalı bir şekilde hastaneye kaldırılan Çanakçı, 3 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

HIŞMAN ÇİZİK KİMDİR?

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nin 29.Dönem mezunlarından biri olan Hışman Çizik, 2014'te lisansını aldı. Kariyerinin henüz beşinci senesinde zirveyi zorlamaya başlayan Çizik, 2015 senesinde at binmeye başladı. 

2016'da toplam 139 yarış kazanan 22 yaşındaki genç binici, jokeyliğe terfi ettikten sonra 2017'de 63, 2018'da ise 99 yarış kazanırken, çok başarılı bir sezon geçirdiği bu sene ise 8 Aralık 2019 tarihi itibariyle 183 yarış kazanmayı başardı.

515 birinciliği olan ve kariyerinin ilk 4 senesinde 1 Grup birinciliği elde eden başarılı jokey, bu sene 2 kez G2, 2 kez de G3 yarış kazanarak zirveye doğru ilerleyişini sürdürüyor. 1 Aralık Pazar günü 3, 6 Aralık Cuma günü 3 ve son olarak 7 Aralık Pazar günü 5 yarış kazanan Hışman Çizik büyük bir ilgi gördü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal