Dilekçeyle başvurmak yeterli: Sigorta girişi olanlara 29 bin TL veriliyor

SGK sigorta girişi olan vatandaşlara yönelik desteklere bir yenisi daha eklendi. Buna göre SGK girişi olan vatandaşlara 29 bin TL ödeme yapılacak. Başvuru için ise sadece dilekçe gerekiyor. İşte konunun detayları...

22.05.2023-16:41 - (Son Güncelleme: 22.05.2023-16:41)

Hükümet tarafından son yıllarda giderek artan destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) öncülüğünde yapılan bu destek programları kapsamında vatandaşlara önemli yardım ve destek fırsatları sunuluyor. Fakat bu desteklerden faydalanmak isteyenlerin belirli bazı şartları karşılaması gerekiyor. 

Sigorta girişi olan 29 bin TL veriliyor 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sigortası bulunan ve son 1 yılda en az 90 gün sigortalı olan kişilere destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. Ödeme tutarları sigortalı çalışanın kazancına ve sigorta süresine bağlı olarak değişiklik gösterirken, ödemeler farklı alanlardaki ihtiyaç sahiplerine yapılabiliyor.

Doğum Yardımı

Doğum yapan annelere izin parası

Devletin sağladığı desteklerden birisi olan doğum yardımı, doğum yapmış olan annelere verilen izin sırasında sağlanıyor. Çalışan annelere yapılan ve 112 günlük süreyi kapsayan doğum izin parasının içerisinde doğum öncesi 8, doğum sonrası 8 olmak üzere 16 haftalık izin hakkı bulunuyor. Bununla birlikte günlük 1.5 saatlik süt izni de yer alıyor.

Çocuk sayısına göre 6 aya kadar izin

Çalışan anneler çocuk sayısına bağlı olacak şekilde 6 aya kadar doğum iznine sahip oluyor. Annelik izninin kullanıldığı 16 haftada kadınlara çalışmadığı her gün için geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. 

Asgari ücret kazanan bir anneye 112 günlük ödenen para ise 24 bin 908 lira. Bunun yanında her kadına ilk çocuk için 300, ikinci için 400, üçüncü için ise 600 lira ödeme yapılıyor.

Söz konusu ödemeler annelerin çalışıp çalışmadığına bakılmadan yapılıyor.

E-Devlet’ten kontrolünü yapın

İlk çocuğunu kucağına alan bir anneye yapılan doğum yardımını E-Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz. Bu ödemeyi almaya devam etmek için sigortalı olarak bir işyerinde çalışılması gerektiğini unutmayın.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal