Kazançlar direk artacak: Memur ve emekliye kademeli zam müjdesi

Temmuz ayında maaşlarına önemli oranda zam alacak olan memurların en düşük maaşının 22 bin lira olacağı ve bu artışın memur emeklilerine de yansıtılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

22.05.2023-16:06 - (Son Güncelleme: 22.05.2023-16:06)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkartacaklarını açıklamasının ardından kamu kurumlarında çalışan milyonlarca memurun gündeminde yapılacak olan zammın ne zaman maaşlara yansıyacağı sorusu yer alıyor. Bu arada memura yapılacak olan bu zam memur emeklilerine de yansıtılacak. 

Artış neye göre ve nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu hakkında memur maaş artışına yönelik verdiği müjdede, "Temmuz ayında bir adım daha atacağız. En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı. 

Memur ve emekliye zam

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş ise TRT Haber’e yaptığı açıklamada, değişikliğin tüm memur maaşlarına kademeli olarak yansıtılacağına vurgu yaptı ve ardından şu sözlere yer verdi:

"En düşük aylıktan sonra kademe kademe bütün memurların sınıflarına, görevlerine, unvanlarına göre ayrıca evli, çocuklu olup olmadığına göre oransal bazda yüksek oranda artışların olacağını söyleyebiliriz.

Memur maaşlarına yapılacak zam oranı doğrudan doğruya memur emeklilerine de yansıyacaktır. Emekli olan memurun en düşük maaşı da yükselecektir."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal