Dikkat! Hormonların Salgılama Sürecini Yavaşlatıyor!

Vücudunuz her an sizlere tepkiler vererek kendinden haber verir. Partnerinizle beraberliğe uzun süre ara verdiğinizde vücudunuzda neler oluyor?

13.12.2019-14:30 - (Son Güncelleme: 13.12.2019-14:47)

 Cinsel birlikteliğe uzun süre ara verdiğinizde vücudunuzda neler oluyor? Vücudunuz her an sizlere tepkiler vererek kendinden haber verir.

HORMONLAR NASIL ETKİLENİYOR!

Zamanla, vücudunuzda salgılanan östrojen hormon miktarı azalmaya başlıyor. Yapılan bir araştırmada 20-30 yaş aralığındaki kadınlarla 60’lı yaşlarındaki kadınların östrojen miktarı karşılaştırıldığında, cinsel hayatı olmayan 60’lı yaşlarındaki kadınların vücudundaki östrojen miktarının neredeyse yok denecek kadar az olduğuna rastlanmıştır. Uzun süre ilişkiye girmediğiniz zaman, cinsel dürtünüz gitgide azalır ve cinsel isteksizlik başlar. Araştırmalara göre, cinsel birliktelik bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor. Bağışıklık sisteminizin güçlenmesiyle, enfeksiyon kapma ve hasta olma riskiniz azalıyor.

Sağlıklı ve aktif bir cinsel birliktelik kardiyovasküler sağlığınıza katkısı olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Düzenli olarak cinsel birliktelik hormonal artışlar sayesinde, kalp sağlığına olumlu etkisi vardır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal