Devlet İş Fikri Olan Engellilere 65 Bin Lira Hibe Destek İmkanı Sunuyor

Türkiye’de kendi işini kurmak isteyen engellilere, devlet 65 bin lira hibe destek imkanı sunuyor.

09.07.2021-10:12 - (Son Güncelleme: 09.07.2021-10:12) Devlet İş Fikri Olan Engellilere 65 Bin Lira Hibe Destek İmkanı Sunuyor

Türkiye’de iş fikri olan engellilere hibe destek imkanı sunuluyor. Türkiye İş Kurumu, engellilerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere 65 bin liraya varan destek veriyor. Destekten yararlanmak isteyenlerin 12 Temmuz'a kadar başvurması gerekiyor.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Destekten yararlanmak isteyenlerin 12 Temmuz’a kadar başvurması gerekiyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılırken, başvuru sürecinin yer aldığı 'Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Kılavuzu' ile başvurunun yapılmasına ilişkin konularda başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi için hazırlanan 'Başvuru Rehberi' Türkiye İş Kurumu internet sitesinde yayınlandı. 

RESMİ İŞLEM MALİYETLERİ KARŞILANIYOR

Program kapsamında şu maliyetler şöyle karşılanıyor: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 5 bin lira karşılanıyor.

İŞLETME GİDERİ YILLIK TOPLAMDA EN FAZLA 65 BİN LİRA 

12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) yüzde 60'ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 15 bin lira olduğu açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal