Devamsızlık affı çıkacak mı, ne zaman çıkacak? 2024 devamsızlık affı hangi sınıflar için geçerli? MEB’den yeni karar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), e-okul sisteminde okul müdürleri tarafından devamsızlık değişikliği yetkisini kaldırdı. Daha önce okul müdürleri 2 ay öncesine kadar öğrencilerin devamsızlık bilgilerini değiştirebiliyordu. Peki Devamsızlık affı çıkacak mı, ne zaman çıkacak? 2024 devamsızlık affı hangi sınıflar için geçerli? Detaylar haberimizde…

07.03.2024-11:13 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-11:13)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 12. sınıflar ile Liselere Giriş Sınavı (LGS) için hazırlıklarını sürdüren 8. sınıflar için yeniden devamsızlık affı konusu gündeme getirildi. Daha önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den gelen açıklamaya göre devamsızlık konusunda af olmayacağını belirtse de son günlerde bu durumun tersine dönebileceği yönünde kulis bilgileri ortada dolaşmaya başladı. Peki Devamsızlık affı çıkacak mı, Ne Zaman çıkacak? 2024 devamsızlık affı hangi sınıflar için geçerli?

Devamsızlık affı çıkacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8. ve 12. sınıflar için devamsızlık uygulamasında önemli bir değişikliğe gidiyor. Bakan Tekin'in geçtiğimiz günlerde "Devamsızlığa af yok" açıklamasının ardından, e-okulda okul müdürlerine geçmişe yönelik devamsızlık silme uygulaması sonlandırılmıştı.

Devamsızlık affı çıkacak mı, ne zaman çıkacak? 2024 devamsızlık affı hangi sınıflar için geçerli? MEB’den yeni karar

MEB'in müfredat yenileme çalışmalarının ardından, öğrencilerin sınav stresini azaltmak ve motivasyonlarını artırmak amacıyla yeni bir uygulama hayata geçirilecek. Ayrıca, devamsızlık nedeniyle sınavlara giremeyen öğrencilerin mağduriyetinin önlenmesi hedefleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal