7 Mart 2024 altın canlı güncel fiyatlar: Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü?

Altın fiyatlarının 7 Mart 2024 Perşembe günü canlı ve güncel durumu yatırıcılar tarafından merak ediliyor. Gram altın ve çeyrek altın, vatandaşlar tarafından sıkça tercih edildiği bu altınların fiyatları daha dikkatli takip ediliyor. Peki Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? İşte detaylar…

07.03.2024-11:02 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-11:02)

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi konusunda yaptığı açıklamalarla beraber Altın fiyatlarındaki yükseliş haftanın dördüncü işlem gününe de taşındı. Yatırımcılar Fed’in açıklamaları sonrasında güncel Altın Fiyatları hakkında bilgi edinmek üzere arama motorlarına yönelerek 7 Mart 2024 altın canlı güncel fiyatlar araştırmalarına başladı. Peki Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü?

Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü?

BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş, konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye anlattı. Maviş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Altındaki sert yükselişin başlıca sebebi bizim Merkez Bankası'mızın da diğer merkez bankalarının da altın rezervlerini artırmasıdır. Burada ABD Merkez Bankası faktörünü unutmamak gerekiyor. Ons altındaki yükselişle birlikte içeride gram altın hem dolardan hem ons altından etkilenerek yükselişini sürdürüyor.

Hedef rakamlarımız fazla değişmedi. Kısa vade için 2200 TL ve üzerini görmemiz mümkün olacaktır. Hazine'nin yıllık %2 getirili altına dayalı kira sertifikası ve tahvilleri ihracıyla piyasadan 42 ton civarında altın topladığını da unutmamak lazım. Bunun yanında Merkez Bankası’nın altın karşılığı TL swap işlemi yapması da önemliydi. 01/03/2024 günü yapılan swap işlemiyle 10 ton altın da Merkez Bankası tarafından çekildi.’’

7 Mart 2024 altın canlı güncel fiyatlar: Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü?

Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Altın fiyatları, yedinci gün üst üste yükseliş göstererek tarihi zirveye tırmandı. Ons altın, spot piyasada yüzde 0,46 artarak 2.161 dolar seviyesinde işlem gördü.

Altının gram fiyatındaki hareketler, ons altın fiyatı ve Dolar/TL kurundaki değişimlerden etkilendi.

Gram altın, 2.205 Türk Lirası civarında alıcı buldu. Çeyrek altın ise 3.676 Türk Lirası seviyesinden işlem gördü.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal