Belediyeler dar gelirli vatandaşlara can suyunu duyurdu! Anında 1000 TL kartlara yükleniyor

Mart ayının ilk haftası bitmek üzereyken belediyeler peş peşe sağlayacak olduğu destekleri paylaşmaya başladı. Ankara Kızılcahamam Belediyesi ise vatandaşların kartlarına 1.000 TL’lik doğalgaz desteği sağlayacağını paylaştı.

07.03.2024-10:52 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-15:12) Belediyeler dar gelirli vatandaşlara can suyunu duyurdu! Anında 1000 TL kartlara yükleniyor

Bakanlıklar ve belediyelerden sunulan sosyal yardımlar Mart ayının ikinci haftasında tek tek hesaplara yatırılmaya başlıyor. Mart ayının ilk haftasının sonlarına doğru gelmişken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mart ayı ödemelerinin henüz yatırılmadığı vatandaşlar tarafından aktarıldı. Geçtiğimiz aylarda yapılan ödeme takvimlerine bakıldığı zaman; Mart ayının ortalarında tek tek sosyal yardımların hesaplara yatırılmaya başlanacağı düşünülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve diğer Bakanlıkların sağlamış olduğu sosyal desteklerin yanı sıra; belediyeler de kendi illerine göre yeni sosyal yardım projelerine imza atıyor. Genellikle belediyeler, başlatmış olduğu bu sosyal yardım desteklerini hem belediyelerin resmi web sayfası üzerinden hem de sosyal medya hesapları üzerinden duyuruyor.

Bakanlığın yanı sıra bu sefer müjdeli destek ödemesi haberi Ankara'nın Kızılcahamam Belediyesi’nden verildi. Ankara Kızılcahamam Belediyesi tarafından 1.000 TL tutarında doğalgaz yardımı sağlanacağı açıklandı.

Ankara Kızılcahamam 1000 TL doğalgaz desteğinin detayları

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönemler içerisinde de sosyal yardımlara hız kesilmeden devam ediliyor. Mart ayı gelmişken düşük gelirli vatandaşlara Kızılcahamam Belediyesi tarafından doğal gaz desteği sağlanacağı duyuruldu. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara sağlanacak olan bu doğal gaz desteğinin tutarı ise 1.000 TL olarak belirlendi. Vatandaşların şahsi kartlarına 1.000 TL ödeme sağlanmaya başlandı bile! Mart ayının ilk günlerinde tek tek hesaplara yatırılmaya başlanan doğalgaz desteği için halen daha başvurular devam ediyor.

Ankara Kızılcahamam 1000 TL doğalgaz desteği

Mart 2024 sosyal yardım ödemeleri ne zaman verilecek?

Belediyeler tarafından sunulan sosyal yardım desteklerinin yanı sıra vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulacak olan yardımların da ne zaman dağıtılacağı konusunda büyük bir merakla araştırmaya devam ediyor. Konu hakkında herhangi detaylı bir açıklaması söz konusu değilken, geçtiğimiz aylarda ayın 10’u civarı yatırılan ödemelerin Mart ayı itibarıyla 10 Mart 2024 tarihi itibariyle yatırılacağı söyleniyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal