DEVA Partisi, Askeri Casusluktan Tutuklanan Metin Gürcan'ın Görüntüleri Ortaya Çıkınca Kararını Değiştirdi

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu yaptığı açıklamalarda Metin Gürcan hakkında konuştu.

03.12.2021-09:53 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-10:32) DEVA Partisi, Askeri Casusluktan Tutuklanan Metin Gürcan'ın Görüntüleri Ortaya Çıkınca Kararını Değiştirdi

Geçtiğimiz günler casusluk yaptığı için tutuklanan Metin Gürcan hakkında DEVA Partisi açıklamalarda bulundu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan DEVA Partisi durumun kabul edilemez olduğunu açıkladı.

OTOPARKTA PARA ALMASI RAHATSIZ EDİCİ

Demokrasi ve Atılım Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Metin Gürcan hakkında yaptığı açıklamalarda, Gürcan'ın otoparkta para almasının rahatsız edici bir davranış olduğunu belirterek konu hakkında şu sözleri söyledi; "Bu görüntüler DEVA Partili olarak beni de ciddi olarak rahatsız etmiştir. Benim siyasi ahlâkıma da uyan görüntüler değildir."

METİN GÜRCAN'IN SORGULAMASI DEVAM EDİYOR

Basına yaptığı açıklamalara, Metin Gürcan hakkında mahkemenin henüz bir karar vermediğini dolayısı ile hala masum olduğunu belirten Mustafa Yeneroğlu konu hakkında şu ifadelere yer verdi; "Arkadaşlarımızın neredeyse tamamı, görüntüleri siyasi ahlak açısından değerlendirdiğimizde çok rahatsız edici görüntüler olduğunu ancak tutuklu olan ve şu anda yargısız infaz edilen bir insanla ilgili bizim de hukuki yargılama bitmeden bu konuyu öne çekmemizin doğru olmayacağı değerlendirildi. Bu nedenle, kendisinin ceza yargılanmasının sonuçlanması gerektiği, bu zaman zarfında kendisine her türlü hukuki desteği vermemiz gerektiği konusunda mutabık kaldık."

CEZAEVİNDEN ÇIKARSA ONU DİNLEYECEĞİZ

Casusluk yapan Metin Gürcan hakkında açıklamalarına pozitif şekilde devam eden Mustafa Yeneroğlu yaptığı açıklamayı şu şekilde sonlandırdı; "Ama ceza yargılaması bittikten sonra veya kendisi cezaevinden çıktıktan sonra, elbette siyasi etik açısından bu konunun değerlendirmesi gerektiğini ve bu değerlendirme içerisinde de siyasi çalışmalarla bu tutumun nasıl bağdaştırılabileceği konusunun kendisine sorulması ve bu konuda savunmasının alınması konusunda arkadaşlarla mutabıkız."

NELER YAŞANMIŞTI?

Yapılan açıklamalar sonucunda Metin Gürcan'ın Türkiye'nin askeri ve siyasi bilgilerini çaldığı açıklaması yapılırken konu ile ilgili şu sözlere yer verildi;  'gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmekten tutuklanmasına'

METİN GÜRCAN'IN İFADESİ HERKESİ ŞOK ETTİ

Siyasi ve askeri casusluk suçundan yargılanan Metin Gürcan, yaptığı açıklamalarda dış güçler ile bir araya gelerek görev aldığını belirterek şu sözleri söyledi;  "Bu görüşmelerde, Türkiye ve Orta Doğu üzerine hazırladığım ülkelerdeki haftalık gelişmeleri içeren çizelge ve analizleri paylaştım. Ancak casusluk iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum. Hiçbir diplomatla gizlilik derecelerinde resmi bilgi ve belgeyi paylaşmadım. 2019 yılından itibaren kişi ve kurumlara tamamen açık şekilde danışmanlık hizmeti veriyorum. Karşılığında bana ödeme yapılıyor. Türkiye, Suriye, Irak, İran, Ukrayna, Afganistan ve Libya gibi ülkelerdeki gelişmeleri herkesin erişimine açık kaynaklardan derledim"

METİN GÜRCAN ABD ORDUSUNDA ÇALIŞMIŞTI

ABD ordusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Irak, Afganistan, Kazakistan ve Kırgızistan'da görv yaptı. Özel Kuvvetler bünyesinde yetişen Gürcan, 2008-2010 arası ABD Deniz Kuvvetleri bünyesinde çalışmalar yaptı. 2015 yılının Ocak ayında ise emekliye ayrıldı.

GİZLİ TANIK METİN GÜRCAN'I İFŞA ETTİ

İsmini vermeyen bir gizli tanık Metin Gürcan hakkında yaptığı açıklamalarda şu sözlere değinerek Metin Gürcan'ın ABD ajanı olduğunu doğrular nitelikte açıklamalar yaptı; "Metin Gürcan uzun yıllar güneydoğuda ve sınır ötesinde görev yaptı. 2003 yılında Süleymaniye'de askerlerimizin başına çuval geçirilmesi hadisesinin ardından, Türk karargahını basan Amerikalı askerlere 'Çay Partisi' verdiği için Özel Kuvvetler'den uzaklaştırıldı. Amerika ise Gürcan'a ödül olarak bir yüksek lisans programı hazırladı. Gürcan yalnızca ABD'lilerin okuyabildiği National Security Affairs'a alındı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal