DEVA Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan Siyasi Casusluk Faaliyetleri Yüzünden Tutuklandı!

Son dakika gelen bilgilere göre DEVA Partisi'nin kurucu üyesi Metin Gürcan ABD ajanı olmak suçundan tutuklandı.

30.11.2021-11:41 - (Son Güncelleme: 30.11.2021-13:55) DEVA Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan Siyasi Casusluk Faaliyetleri Yüzünden Tutuklandı!

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan Siyasi casusluk sebebi ile tutuklandı.

Son dakika gelen bilgilere göre Deva Partisi'nin kurucu üyesi Metin Gürcan, siyasi casusluk sebebi ile yaklaşık 1 senedir yargılanıyordu. Yargılamanın bitmesi ile beraber suçlu bulunan Metin Gürcan nöbetçi sulh ceza mahkemesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SİYASİ VE ASKERİ SEVİYEDE CASUSLUK YAPMIŞ

Yapılan açıklamalar sonucunda Metin Gürcan'ın Türkiye'nin askeri ve siyasi bilgilerini çaldığı açıklaması yapılırken konu ile ilgili şu sözlere yer verildi;  'gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmekten tutuklanmasına'


METİN GÜRCAN'IN İFADESİ HERKESİ ŞOK ETTİ

Siyasi ve askeri casusluk suçundan yargılanan Metin Gürcan, yaptığı açıklamalarda dış güçler ile bir araya gelerek görev aldığını belirterek şu sözleri söyledi;  "Bu görüşmelerde, Türkiye ve Orta Doğu üzerine hazırladığım ülkelerdeki haftalık gelişmeleri içeren çizelge ve analizleri paylaştım. Ancak casusluk iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum. Hiçbir diplomatla gizlilik derecelerinde resmi bilgi ve belgeyi paylaşmadım. 2019 yılından itibaren kişi ve kurumlara tamamen açık şekilde danışmanlık hizmeti veriyorum. Karşılığında bana ödeme yapılıyor. Türkiye, Suriye, Irak, İran, Ukrayna, Afganistan ve Libya gibi ülkelerdeki gelişmeleri herkesin erişimine açık kaynaklardan derledim"

METİN GÜRCAN ABD ORDUSUNDA ÇALIŞMIŞTI

ABD ordusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Irak, Afganistan, Kazakistan ve Kırgızistan'da görv yaptı. Özel Kuvvetler bünyesinde yetişen Gürcan, 2008-2010 arası ABD Deniz Kuvvetleri bünyesinde çalışmalar yaptı. 2015 yılının Ocak ayında ise emekliye ayrıldı.

GİZLİ TANIK METİN GÜRCAN'I İFŞA ETTİ

İsmini vermeyen bir gizli tanık Metin Gürcan hakkında yaptığı açıklamalarda şu sözlere değinerek Metin Gürcan'ın ABD ajanı olduğunu doğrular nitelikte açıklamalar yaptı; "Metin Gürcan uzun yıllar güneydoğuda ve sınır ötesinde görev yaptı. 2003 yılında Süleymaniye'de askerlerimizin başına çuval geçirilmesi hadisesinin ardından, Türk karargahını basan Amerikalı askerlere 'Çay Partisi' verdiği için Özel Kuvvetler'den uzaklaştırıldı. Amerika ise Gürcan'a ödül olarak bir yüksek lisans programı hazırladı. Gürcan yalnızca ABD'lilerin okuyabildiği National Security Affairs'a alındı. Irak nasıl bölünür ve Kürt Devleti nasıl kurulur üzerine çalışmalar yaptırıldı. Bir dönem Genelkurmay Başkanlığına dışarıdan danışmanlık yaptığı da belirtiliyor. Genç yaşına rağmen Amerika'da ciddi bağlantıları bulunuyor."



METİN GÜRCAN PKK TÜRKİYE'Yİ İŞGAL EDECEK DEDİ

Geçtiğimiz yıllarda yazdığı yazılarda PKK'nın Türkiye'nin doğu illerini işgal edebilecek güçte olduğunu yazan Metin Gürcan yazdığı yazıda şu ifadelere yer vermişti; "Ankara'daki güvenlik kaynaklarına göre PKK'nın halen Suriye'de PYD saflarında savaşan çok iyi eğitimli, tecrübeli ve meskun mahallerde muharebe, zırhlı birlik avcılığı, hava savunması gibi sofistike muharebe konularına hakim 10 bine yakın militanı bulunuyor. Bir de bu militanların elinde zırhlı araçlara karşı anti tank füzelerinin ve savaş uçakları ile helikopterlere karşı omuzdan atılan portatif kısa menzilli hava savunma füzeleri (MANPADs) olduğu biliniyor. PKK ilginç şekilde bu eğitimli ve muharebe tecrübeli militanları ve sofistike silah sistemlerini Türkiye'ye henüz sokmadı ve bunları çatışmalarda kullanmadı. PKK hala Türkiye'deki çatışmaları milis güçleri ve tecrübesiz militanlarla yürütüyor. Şayet PKK bu militanları ve sofistike silah sistemlerini Türkiye'ye sokup çatışmalarda kullanmaya başlarsa ( ki bu durumda biz PKK'nın Güneydoğu'daki bazı illerde hakimiyeti geçici de olsa ele geçirdiğini, Türk tanklarını ve zırhlı araçlarını anti-tank füzeleriyle vurduğunu, Türk uçaklarının ve helikopterlerinin bölgede artan hava hareketliliğini kesmek için hava savunma füzeleri ile uçak veya helikopter düşürdüğü haberlerini duymaya ve okumaya başlarsak çatışmalarda bir kritik eşik daha aşılmış demektir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal