İstanbul’da Lodos Sebebiyle Kıyıya Oturan Gemi Su Alarak Battı

İstanbul’da lodosun şiddetini arttırmasıyla akşam saatlerinde iskelede demirli olan bir gemi, halatının kopması sonucunda kıyıya oturdu. Rüzgarlı havanın etkisiyle iskeleye çarpan gemi, gece saatlerinde su alarak battı.

30.11.2021-10:32 - (Son Güncelleme: 30.11.2021-10:54) İstanbul’da Lodos Sebebiyle Kıyıya Oturan Gemi Su Alarak Battı

İstanbul Maltepe'de dün akşam saatlerinde şiddetini arttıran lodos nedeniyle Kumcular İskelesi’ne demirli gemilerden AYİS 1 isimli Ro Ro gemisinin halatı koptu.

Dün sabah saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi’nde etkili olan kuvvetli lodos, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. İstanbul’da şiddetini arttıran lodos nedeniyle bir gemi, halatından koparak kıyıya oturdu. Gece saatlerinde geminin su alarak battığı görüldü. 

SU ALARAK BATTI

Lodos nedeniyle sürüklenen gemi kıyıya oturdu. Sahil kenarında bulunan diğer gemiler de batma tehlikesi geçirdiği bildirildi. Olay yerine tedbir amaçlı Mehmetçik römorkörü getirildi. Etkisini gösteren şiddetli rüzgar, geminin iskeleye çarpmasına neden oldu. İskeleye çarpan gemi, gece saatlerinde su alarak battığı görüldü. 

KAYAYA VURARAK SU ALDI

Batan geminin sahiplerinin arkadaşı olduğu ifade eden kerim Kılıç, olayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; ‘Şimdi zaten bu hava üç gündür dört gündür beklenen bir havaydı. Cumadan başladı, 3-5 dediğimiz bir hava bu şimdi, yalnız 5-7'ye kadar çıktı bu hava. Burada çıkartma gemileri bunlar. AYİS 1, AYİS 2 diye. AYİS 1 gemisi tabi halatlarını koparınca buraya bu şekilde yanladı ve kayalara vurup su aldı. Şu an battı. Sabah daha şiddetli bir hava daha var oda aşağı yukarı beş altı gibi diğer gemiye baştan hafif dokunuyor.’ 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal