Depresyonu Tetikleyen 5 Önemli Neden

Kışın habercisi olan sonbahar mevsiminin gelmesi ile depresyon ya da bunalıma yatkın kişiler için tehlike çanları çalmaya başladı. Uzmanlar depresyonu etkileyen ve neden olan şeyleri açıkladı. İşte depresyona neden olan bazı şeyler.

04.09.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 04.09.2019-10:56) Depresyonu Tetikleyen 5 Önemli Neden

Uzmanlar hayattaki olumsuzluklar kadar, olumlu olayların da kişide depresyon oluşmasına neden ooabileceğini söylüyor.

DEPRESYONUN NEDENLERİ

Mükemmeliyetçilik

Mükemmeliyetçi kişilerde; işlerinin yolunda gitmediği süreçler, bir hayli riskli dönemlerdir.

Eşten veya sevgiliden ayrılma

Pek çok kişi bu gibi durumlarda, mevcut düzeninin bozulması neticesinde sıkıntı yaşar. Alışkanlıkları ve birlikte yapılan bir çok etkinliği ve belki de en önemlisi bir kişinin sevgisini yitirmek kişi için zorluk yaratır.

Mevsim değişiklikleri

Özellikle sonbaharın gelmesiyle insanlarda hüzün de beraberinde gelir. Güneş ışığının azalması, havanın erken kararması, havanın serinlemesi bu dönemin en önemli özelliklerindendir. Mevsimin getirdiklerine uymak yorucu olabilir. Birçok hastalık için tehlieli olan bu dönem depresyon için de risklidir.

Kayıplar

Bir yakının kaybedilmesi, kişiyi ölümle yüzleştirir. Hem gidenin boşluğu hem de ölümle yüz yüze gelen insanlar için depresyon sebeplerinden biri olabilir.

Yalnız yaşama

Günümüzün en önemli problemlerinden biri, büyük şehirlerde yalnız yaşayan insanlardır. Bir kısmı aile ve arkadaş yardımından yoksundurlar. Bununla beraber; eşini kaybetmiş, çocuklarından uzak, yalnız yaşayan yaşlılar için de risk vardır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal