Depresyona İlaç Gibi Geliyor! Her Gün Yapanlar Daha Sağlıklı

Özellikle mevsim geçişlerinde etkisi altına alan ve kişiyi olumsuz etkileyen depresyonu, ilaç kullanmadan engellemenin en kolay yöntemi spor yapmak. Hem beden hem ruh sağlığınızı ancak spor yaparak koruyabilirsiniz.

18.09.2019-13:01 - (Son Güncelleme: 18.09.2019-12:49)

Bedenin ve ruhun en çok istediği şey sağlıklı bir yaşamdır. Bunu sağlamanın yolu da düzenli olarak spor ve egzersiz yapmaktan geçiyor.

RUHU DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Uzman Klinik Psikolog Gonca Akkaya, egzersizin depresyonu tedavide olumlu etkilere götürdüğünü belirterek şunları söyledi: "Fiziksel sağlık ve ruh sağlığı yakından alakalıdır. Bedenimiz sağlıklı olduğunda ruhsal düzeneklerimiz de daha iyi çalışır. Bu sebeple fiziksel egzersizin ruh sağlığını doğrudan doğruya etkilediğini biliyoruz. Bilhassa depresyon tablolarında spor yapmanın ehemmiyetini giderek daha fazla ruh sağlığı uzmanı altını çiziyor.

Egzersizin biyolojik etkilerinin yanında hayatı düzenlemeye de etkisi var. Psikoterapi süreçleri, kişinin ihtiyacı baz alınarak yol alır. Geçmişi anlamak ve anlamlandırmak kadar güncel hayatı düzenlemek de oldukça kritiktir.

İLAÇ GİBİ GELİYOR

Özellikle sabahın erken saatlerinde yapılan yürüyüşler adeta ilaç gibidir ve mevcut tedavi sürecine olumlu şeyler katar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal