Depremlerde toplam ‘130 bin kişi öldü’ demişti: Muhalif medyadan Murat Kurum’un sözlerine algı operasyonu

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un bir televizyonun canlı yayınında yaptığı açıklamada, depremlerde 130 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirtmişti. Kurum bu sayının her ne kadar bugüne kadar yaşanan depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı olduğunu belirtse de muhalif medya bu durumun Kahramanmaraş depremleri için geçerli olduğunu paylaştı.

01.02.2024-09:41 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-17:46)

Yerel seçim ve gündeme dair sorulara yanıt vermek üzere bir televizyon programının canlı yayınına katılan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Her türlü enerjiyi gayreti vereceğiz ve dönüştüreceğiz. Depremlerde 130 bin canımız gitmiş. 11 ilde deprem oldu, bakın İstanbul'da deprem olursa, İstanbul'a bir şey olursa ülke gider. Terörle mücadele kadar önemli diye o yüzden söylüyoruz" diye konuştu.

Halk TV sözleri çarpıttı

CHP tarafında olduğu bilinen Halk TV, Murat Kurum’un sözlerini çarpıtarak "Büyük acıya, büyük itiraf" başlığıyla bir haber yaptı.

Toplam sayıyı ifade etti

Candaş Tolga Işık, Kurum'un söz konusu açıklamayı Cumhuriyet tarihinde ölen kişilerin yaklaşık sayısı olarak ifade ettiğini vurguladı.

Murat Kurum

Yalanla kazanılamayacağını görecekler

Murat Kurum, konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilimizde 50 bin canımız gitti. Cumhuriyet tarihindeki depremlerdeyse toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti. Aynı yayında ve aylar önceki yayınlarda da defalarca söylememize rağmen, bunun bugün bir siyasi polemik konusu haline getirilmesi gerçekten üzücü.

Yalana sarılan siyaset anlayışıyla hakikatli bir zafer kazanılamayacağını 31 Mart'ta kaybettiklerinde görecekler.

Yılmaz Özdil’den de iftira geldi

Muhalefetin, Murat Kurum'un sözlerini çarpıtarak yürüttüğü iftira kampanyası, çeşitli kesimlerden tepki aldı. CHP destekçisi gazeteci Yılmaz Özdil, bu kampanyaya katılarak pandemi dönemine ait verilerin gerçek olmadığı iddiasında bulundu.

Murat Kurum

Ümit Özdağ: Hani 50 bin kayıp vermiştik?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, iftira kampanyasına katılan muhalif isimlerden biri oldu. Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘’Hani 50 bin kayıp vermiştik. 130 bin rakamını neden gizlediniz? 2002'den beri iktidardasınız? İstanbul depreminde devlet ve bayrak gider ise siz 21 senedir ne yaptınız?’’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal