Deprem konutları inşası bayramda da devam etti: 110 bin personel gece gündüz çalıştı

Ramazan Bayramı tatiline rağmen deprem bölgesindeki konutların inşası aralıksız sürdü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bölgede 1000’in üzerinde şantiye ve 110 bin personelin yer aldığını belirtti. İşte detaylar…

14.04.2024-11:36 - (Son Güncelleme: 14.04.2024-11:36)

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden doğrudan ve dolaylı etkilenen 18 ilde devam eden deprem konutu inşası Ramazan Bayramı tatilinde de devam etti. Çalışmalar hakkında son durumu paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bölgede 1000’in üzerinde şantiyenin bulunduğunu ve 110 bin personelin görev aldığını kaydetti.

Deprem konutları inşası bayramda da devam etti

AA’da yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan gelen son açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremin ardından bölgedeki yeniden yapılanma ve iyileştirme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu süreçte, depremden etkilenen 11 il ve dolaylı olarak etkilenen 18 ildeki iyileştirme projeleri titizlikle yürütülüyor.

Bölgede gece gündüz demeden sürdürülen çalışmalar sonucunda şimdiye kadar 76 bin konutun sahiplerine teslim edildiği belirtildi. Devam eden inşaat çalışmalarıyla birlikte, yeni konutların da en kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi için yoğun bir çaba harcanıyor. Bu çabalar, Ramazan Bayramı dahil olmak üzere kesintisiz olarak devam ediyor.

Deprem konutları inşası bayramda da devam etti: 110 bin personel gece gündüz çalıştı

110 bin personel gece gündüz çalıştı

Bakan Özhaseki, çalışmalar hakkındaki son durumu şu sözlerle duyurdu:

"Afet bölgesinde 1000'den fazla şantiyede 110 bin personelimizle gece gündüz, bayram tatili demeden çalışıyoruz. Bizim için bayram, ancak afetzede kardeşlerimiz evlerine kavuştuklarında tam anlamını kazanacaktır. Afetzede kardeşlerimize güvenli konutlarını teslim edene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İşte bizim gerçek bayramımız o zaman olacak."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal