Deprem Anında Alevler İçinde Kalmayın!

Yaşanacak depremler sırasında yangın riskinin olduğunu unutmamak gerekiyor. Deprem anında yangın riski göz önünde bulundurmak ve önleminin alınması gerekmektedir.

12.12.2019-11:11 - (Son Güncelleme: 12.12.2019-10:44)

Deprem anında yangın riski göz önünde bulundurmak ve önleminin alınması gerekmektedir. Yaşanacak depremler sırasında yangın riskinin olduğunu unutmamak gerekiyor. 

DEPREM ANINDA YANGIN RİSKİ

Deprem anında yangın riskinin dikkate alınması gerektiğini söyleyen uzmanlar, deprem anında sensörü ile doğalgaz vanası ve şebeke elektriğinin otomatik olarak kapatılması gerektiğini belirtti. Çok sayıda yangın ihtimali düşünüldüğünde itfaiyenin yetersiz kalacağı dikkate alınarak halkın yangını kendisinin söndürebileceği imkânların da oluşturulması gerektiği vurgulandı.  

Depremde yangın riskinin göz önünde bulundurulmasını ve bu riske karşı önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, “Soba ve benzeri ateşli aletler daha nitelikli sabitlenmelidir. Sanayi tesislerinde kullanılan yanma prosesleri deprem sarsıntısı ile otomatik durdurulacak şekilde sistem geliştirilmelidir. Depremle birlikte başlayabilecek çok sayıda yangın için itfaiyenin yetersiz kalacağı dikkate alınarak halkın kendisinin söndürebileceği imkânlar oluşturulmalıdır” uyarısında bulundu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal