04.08.2021-16:02 (Son Güncelleme:24.09.2021-14:38)


1

Luke'un bu iddialı projesi hakkındaki haberler çok geçmeden mahallede yayıldı ve herkes Luke'un kararından etkilendi. Projesi için para biriktirmek adına Luke mahallede ufak tefek işler yapmaya başladı. Hayalini gerçekleştirmek için yapmayacağı şey yoktu. Luke çimleri biçti, garajları temizledi ve bulduğu diğer tüm ev işlerini yaptı. Paraya ek olarak, ufak tefek ev akımının ruhuna sadık kalmayı ve bulabildiğince istenmeyen eşyayı da yeniden kullanılabilir bir hale getirmeyi istiyordu.



2

Ufak tefek ev akımı hem basit bir yaşamla küçük evleri, hem de bu evlerin inşasında geri dönüşüme uğramış ve yeniden değerlendirilmiş eşyaları kullanmayı savunur. İnsanların topladığı çöpler genelde garajlarıyla kulübelerinde yığın haline gelir, sonra da atılır, gider.



3

Para karşılığında çalışmaya ek olarak, projesinde yardım karşılığında da çalıştı. Sonuçta insan gereken her şeyi internetteki DIY videolarından öğrenemiyor. Ayrıca eve elektrik bağlatmak gibi bazı konularda insanın uzmanlara danışması gerekebiliyor.



4

Luke'un ufak tefek ev projesi kulaktan kulağa yayıldı, çok geçmeden her gün birileri projenin ne durumda olduğunu sormaya başlamıştı. İnsanların heyecan duyması Luke'u sevindirmiş olsa da, her gün aynı soruya defalarca yanıt vermek de istemiyordu.



5

Bir gün Luke okuldayken müdür onu ofisine çağırdı. Böyle şeyler tüm öğrencileri strese sokabilir! Başının belada olup olmadığını bilmeyen Luke, müdürün yanına gitti. Meğer başı belada değilmiş. Luke'un YouTube ünü ve kulaktan kulağa yayılan dedikodular sayesinde yerel medya haberdar olmuş ve bir gazeteci Luke'un projesi hakkında makale yazmak için onunla röportaj yapmak istiyormuş.



6

Luke Thill artık inşaata başlamak için yeterince malzeme toplamıştı. Mahallede yaptığı işler ve önceki birikimleriyle birlikte ufak tefek ev projesi için toplamda 1500 dolar toplamayı başarmıştı. Böylesine genç birisi için çok etkileyici bir miktar. Luke projeye duyulan heyecandan ve medyanın ilgisinden heyecanlanmıştı, artık işe koyulmaya hazırdı. Malzemeleri toplamıştı ve bol bol araştırma yapmıştı.



7

Luke DIY yeteneklerini yaratıcı bir şekilde kullanmaya, sadece kırık boyalı cam parçaları ve cam cila kullanarak güzel bir tezgah hazırlamaya karar verdi. Bu işin nasıl yapıldığına dair bir YouTube videosu izledi ve böylece ucuz ama ilginç bir tezgah hazırlayabileceğinden fazlasıyla emindi. Ne yazık ki bu deneyimin sonu hüsran oldu. Renkli cam parçalarını istediği şekilde dizdikten sonra cam cilasını sürdü ama sıvı cila Luke'un kullandığı kalıptan sızıverdi. Ortaya çıkan dağınıklığı temizlemek uzun sürdü desek yeridir.



8

Luke'un ufak tefek evi çok popüler oldu ve ülke çapında haberlere konu oldu. Hatta TinyFest Midwest'ten bir görevli onunla iletişime geçti. TinyFest, ufak tefek evlerin reklamını yapan ve destekleyen bir festivaldir. Luke'tan etkinlikte bir konuşma yapmasını istediler! Zamanlama daha iyi olamazdı. Luke, kalabalık önünde konuşma yapma konusundaki İzci başarı rozetini daha yeni kazanmıştı. Bu yeteneğini kullanmak için harika bir fırsat ayağına kadar gelmişti.



9

Luke'un harcadığı emeğe kesinlikle değmişti, projesinde sonlara yaklaşıyordu. Evde elektrik bile vardı! Peki ya su tesisatı ne haldeydi diye soranlar olabilir… Her evde musluk suyu ve tuvalete ihtiyaç vardır. Ne yazık ki bu kadarı 13 yaşındaki delikanlı için biraz fazla olmuştu. Tesisat altyapısı oluşturmak için birkaç farklı yöntem düşünmüş olsa da, hepsi de çok büyük işlerdi. Ufak tefek ev ailesinin arka bahçesinde olduğuna göre aile evindeki tuvaleti kullanması gerekecekti.



10

Luke Thill ufak tefek evinde bir gece geçirmek ve gerçekten yaşanabilir olup olmadığını görmek için sabırsızlanıyordu, resmen bitmeden önce bile. O yüzden kışın ortasında, donma noktasının çok altındaki bir havada, dışarıdaki her şey karla kaplı olmasına rağmen, bu çalışkan oğlan ufak tefek evinde bir gece geçirmeye karar verdi.



11

Ev tamamlandığında Luke bir video turu çekti ve YouTube kanalına yükledi. Video hızla yayıldı ve neredeyse 7,5 milyon kez izlendi! Şu an kanalında videolarını izleyen 16 bini aşkın abonesi var. Luke'un tur videosu yüzlerce yorum aldı. Neredeyse hepsi fazlasıyla pozitifti. Yorum yazanların çoğu ona destek verdi ve Luke'un daha aktif olup projelere başlamaları için onlara ilham verdiğini yazdı. Başkalarıysa Luke'un yaşındayken neler yaptıklarına dair kendi tecrübelerini paylaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR