31.07.2021-20:43 (Son Güncelleme:31.07.2021-20:43)


1

Filet Mignon

Filet Mignon

Klasik bir Fransız yemeği olan filet mignon, uzun bonfilenin en ucundaki parçanın adı. Fransızcada "küçük bonfile" manasına gelen parça, domuz etinden elde ediliyor. Bonfilenin en uç bölgesi daha hafif ve lezzetli olduğundan ve özel soslarla pişirildiğinden daha fiyatı oldukça pahalı.



2

Ayam Cemani Tavuğu

Ayam Cemani Tavuğu

Et denince akla sadece kırmızı et gelmesin ama Ayam Cemani tavuğu ne beyaz ne de kırmızı etli. Endonezya'da rastlanan ama nadir görülen tavuk ırkının sadece dışı değil, eti ve kemiği de siyah! Nadir görülmesi ve etinin çok faydalı olduğuna inanılması nedeniyle de fiyatı bir hayli yüksek.



3

Fügu Balığı

Fügu Balığı

Bu balığı yerken hem fiyatından hem de içeriğinden dolayı iki kere düşünmelisiniz! Kirpi balığı olarak da anılan Fügu balığı aslında son derece zehirli ve bu sebeple usta ve lisanslı aşçılar tarafından belirli bölgeleri çıkartılarak özel pişirme yöntemiyle pişiriliyor. Bu kadar zahmetten sonra da fiyatı artıyor elbette...



4

İberico Jambonu

İberico Jambonu

İspanya'da yetişen İber domuzu jambonu gurmelerin en sevdiği şarküteri ürünü. Pastoral bir ortamda oldukça dikkatli bir şekilde yetiştirilmesi gereken İber domuzuna ağırlıklı olarak meşe palamudu yediriliyor. Ne kadar dikkatli beslenirse lezzetinin de arttığı söylenen domuzun, jambon haline geldiğinde fiyatı dudak uçuklatıyor.



5

Kaburga Biftek

Kaburga Biftek

Şarap yıllandıkça güzelleştiği gibi bu et de yıllandıkça güzelleşiyor! Fransa'da orijinal adı "Vintage Cote de Boeuf" olan kaburga biftek -17 derecede soğuk hava basınçlı dondurucularda yıllarca saklanıyor. Sığır etinden elde edilen bifteğin tanesi 3 bin dolar...



6

Kobe Bifteği

Kobe Bifteği

Pahalı fiyatıyla nam salmış Kobe bifteği Japonya'daki Wagyu sığırlarından elde ediliyor. Dünyanın en lezzetli eti olarak kabul edilen bifteğin sırrı çok yağlı olması. Bu kadar lezzetli olmasının sebebi ise sığırların özgür ve rahat yetişmesi, birayla beslenmeleri ve hatta vücutlarına düzenli olarak masaj yapılması!



7

Kobe Filetosu

Kobe Filetosu

Japonya'nın Wagyu sığırlarından elde edilen bonfile kadar fileto da son derece meşhur! Kömürde pişirilen fileto biber ve hardalla marine ediliyor. Ancak lezzet harikası filetonun fiyatı pek harika değil...



8

New York Şeridi

New York Şeridi

Orijinal adı New York Strip olan şerit şeklindeki biftek Amerika'da tüketiliyor. Latincede "en uzun" anlamına gelen sığırın longissimus kasından yapılıyor ve çok etli olan bölge hem ızgarada hem tavada leziz olurken fiyatı cep yakıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR