Dayı: Bir Adamın Hikayesi Konusu Nedir, Ne Zaman Çıkacak?

Ufuk Bayraktar'ın başrolünde olduğu Dayı filmi vizyona giriyor. Kardeşi Umut Bayraktar ile birlikte projeyi yaratan Bayraktar, bu filmle geri dönüyor. Peki, Dayı konusu nedir?

06.12.2021-17:03 - (Son Güncelleme: 06.12.2021-17:03)

Ezel dizisinde Ramiz Dayı’nın gençliğini oynayarak ününe ün katan Ufuk Bayraktar, yeni filmiyle beyaz perdeye geri dönmeye hazırlanıyor. Uzun zamandır sessizliğini koruyan oyuncu iddialı bir şekilde dönüyor. Dayı: Bir Adamın Hikâyesi, başlı başına Ufuk Bayraktar’ın hikâyesi üzerine kurulu ilerliyor.

DAYI: BİR ADAMIN HİKÂYESİ KONUSU

Filmin ismine bakıldığında Ezel karakteri Ramiz dayıyı anlatacak olduğu anlaşılıyor lakin film Ramiz dayıyı anlatmıyor. Film, Dayı: Bir Adamın Hikâyesi, adil ve sevilen bir kabadayının hikâyesini odağına alıyor. Cesareti, merhameti ve adalet duygusu daha küçük yaştayken içine yerleşmiş olan ana karakter, köydeki haylazlıklarından bıkmış olan ailesi tarafından çalışması için İstanbul’da kıraathanecilik yapan köylüleri Seyfi’nin yanına gönderilir. Bununla birlikte kendisinin, olaylar silsilesiyle kabadayılar âlemine girişi ve zirveye yükseliş hikâyesi başlar. 

Ufuk Bayraktar, 2010-2011 yılları arasında Ezel dizisinde canlandırdığı Ramiz Dayı karakteriyle alakası olmadığını, karakteri yaratırken babasından esinlendiğini ve adil ve sevilen bir kabadayının hikâyesini anlattığını açıklamıştır. Film 20 milyon TL bütçeyle çekilmiştir. 

DAYI OYUNCU KADROSU

Ufuk Bayraktar’ın başrolünü aldığı filmin oyuncu kadrosunda Ahmet Varlı, Beste Bereket, Gizem Karaca Emekçi, Turgut Tunçalp bulunuyor. Filmin yönetmenliğini Ufuk Bayraktar’ın kardeşi Uğur Bayraktar üstleniyor. Senaryoda Serkan Öztürk ve Uğur Bayraktar bulunuyor. Müzik kısmında Yıldıray Gürgen çalışıyor. Görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi ve Hatip Karabudak’tır. 


DAYI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Dayı daha önce 2 defa tarihi ertelenmişti. 10 Mart 2020 tarihinde vizyonda olması beklenen Dayı ertelenmiş, sonra vizyon tarihi 26 Mayıs 2021 olarak belirlenmişti. Tekrardan değişen vizyon tarihi sonrası Dayı’nın vizyon tarihi kesin olarak 10 Aralık 2021 tarihi olarak kesinleşti. Birçok yere pankartları asıldı ve şu an ön siparişten bilet alınabiliyor.

UFUK BAYRAKTAR KİMDİR?

1981 yılında İstanbul’da doğan Ufuk Bayraktar, liseyi bitirdikten sonra üniversiteye gitmedi ve babasının yanında Cihangir’de kahvede çalıştı. Burada Zeki Demirkubuz ile tanıştı ve onun filmlerinde küçük roller almaya başladı. Daha sonra Nuri Bilge Ceylan ve Semih Kaplanoğlu’nun filmlerinde de oynayan Bayraktar, asıl çıkışını Ezel dizisinde Ramiz dayının gençliğini oynayarak yapmıştır. Geçen sene bir kadını şişe fırlatarak yaraladığı için 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal