Dar gelirli destek paketinde önemli gelişme: 6 milyon kişi yardımlardan faydalanacak! İcra takibine düşenlerin borçlarını devlet üstlenecek

Bir süredir masada olan dar gelirlilere yönelik yapılacak olan destek paketinin detayları belli oluyor. İcra takibine düşen vatandaşların borçlarını 2.500 TL’ye kadar devlet üstlenecek. Yaklaşık 6 milyon vatandaş bu paketten yararlanacak. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

25.08.2022-09:58 - (Son Güncelleme: 25.08.2022-16:01) Dar gelirli destek paketinde önemli gelişme: 6 milyon kişi yardımlardan faydalanacak! İcra takibine düşenlerin borçlarını devlet üstlenecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen günlerde yapılan bir canlı yayında açıklamalarda bulunmuş ve dar gelirli vatandaşlar için iki yeni destek paketini hayata geçirecekler müjdesini vermişti. 6 milyon icralık vatandaşı ilgilendiren destek paketinin detayları belli olmaya başladı. Buna göre İcra takibine düşen vatandaşların borçlarını 2.500 TL’ye kadar devlet üstlenecek.

6 milyon kişi yardımlardan faydalanacak

İki aşamalı bir paket olacağı öğrenilen paketin ilk aşamasında 5 milyon civarındaki ailenin 2.000 TL’lik borçları icradan düşülecek. Ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek. Böylece vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak.

Paketin ikinci aşamasında ise varlık yönetim şirketleriyle icralık olan yaklaşık 1 milyon vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş olan 2.500 TL tutarındaki tüm borçlar devlet tarafından üstlenecek. 

Bakan Nebati

Elektrik, su ve doğalgaz faturalarına destek verilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşlara yapılacak olan desteklerim büyük bir kısmının elektrik, su, doğalgaz ve telefon abonelikleri konusunda yapılacağını söyledi. Bakan Nebati ayrıca ‘’ “Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek.” dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal