Dar Antre Dekorasyonu

Dar antreler bazı küçük uygulamalarla olduğundan daha geniş gözükebilir. İşte antreyi ferahlatacak kullanım kolaylığı sağlayacak uygulamalar...

15.06.2020-17:27 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:20) Dar Antre Dekorasyonu

Dar antre dekorasyonu yaparken duvar rengi çok önemlidir. Pencereler yoksa, duvar rengiyle ışık oluşturulur. Dekorasyon temasına uyan nötr bir ton, tercihen giriş yolunu ferahlatan bir renk seçilir. Beyaz modern dekorasyonlarda kullanılır. Daha geleneksel iç mekanlarda kadife çiçeği, parıltı veren soluk sarı veya pembenin en açık tonundan yararlanır. Döşeme yarı parlak olarak aynı tonlarda olmalıdır. Kentsel bir iç mekan için, dar koridordan yatay olarak uzanan ve gözü evin geri kalanına doğru yönlendiren cesur bir grafik şekli çizilmesi iyi bir tercihtir.

Yer Döşemesi

Koridorda ahşap veya fayans varsa, değiştirmek zordur. Ancak gerekirse zemine bir yolluk serilebilir. Duvar rengine uygun, yulaf ezmesi, sisal veya berber halısı gibi açık renkli bir yolluk kullanılabilir. Açık bir arka plana sahip bir oryantal halı veya kırmızı ve altın renklerinden oluşan bir Japon tasarım halısı da ilgi çekici olabilir. Dağınık bir görünüme sahip bir halı kullanılmamalıdır. Mümkünse halıyı hiç kullanmayarak yer dekorasyonu minimumda tutulabilir.

Duvar Askılıkları

Ev sakinlerinin ve konukların dış giyimini asmak için duvar askılıkları monte edilmelidir. Bu askılıklar mekana gelecekleri düşünülmüş gibi hissettirecek bir tasarım yapılmalıdır. Montaj aralıkları ve askılıkların büyüklükleri kat kat eşya asıldığında düşmeyecekleri şekilde ayarlanmalıdır.
Küçük Bir Sandalye Veya Tezgah
Kapının yanındaki duvara dayalı bir tezgah veya tek bir sandalye misafirlerin ayakkabı veya montlarını giyip çıkarırken oturmaları veya cüzdan veya çantalarını koymaları ve konforlu hissetmeleri için gereklidir.

Duvar Kaplaması

Alanı tanımlamanın ve ilk izlenimleri güçlendirmenin bir yolu olarak, alanı yabancı bir şeyle karıştırmamak ama duvarlarda ve tavanda büyük ölçekli geometrik veya cesur renkli duvar kağıtları kullanmak iyi bir dekorun prensibidir. Bütçe yeterli değilse, cesur bir renk ile çizim yapılabilir. Değiştirilebilen duvar kağıtları da şekilden emin olunamadığı durumlarda kullanılabilecek bir seçenektir.

Asılan Raf Sistemi

Dar antre dekorasyonu için en önemli yardımcı elemanlar asılabilen raf sistemleridir. Asılabilen raflar, herhangi bir yer kaplamaksızın anahtarları koymak, postaları istiflemek için mükemmeldir. Kancaları da olan bir raf sistemini hem raf kafesinden yararlanmak hem de askılık olarak kullanmak mümkün olması açısından duvar alanından en iyi şekilde yararlanmak için iyi bir çözümdür.

Aydınlatma Armatürü

Büyük bir ışık fikstürü bir odayı daha büyük ve daha uzun hissettirebilir. Led aydınlatmalar da dekorların etrafında kullanılarak genişlik hissi verilebilir.
Kapıyı Cesur bir renge boyamak
Mekanı tanımlamak, uzaklık hissi vermek ve hem de dikkat çekmek için kapı parlak yeşil vb gibi bir renge boyanabilir.

Mini Depolama Alanları

Ayakkabılar, şemsiyeler ve çantalar için ayrı ayrı mini depolama alanları satın alınabilir
Ayna Kullanımı
Aynalar küçük ve dar alanları geniş ve ferah gösterme özelliğinden dolayı dar girişlerin vazgeçilmezleridir.
Mini Konsol Masa
Ufak tefek eşyaların koyulabileceği, alt kısmı da ayakkabılar vb için kullanılabilecek bir konsol edinilebilir.
Bitkiler
Kapının dışına ve koridorda yere veya duvara asabileceğiniz bitkiler edinilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal