Küçük Mutfak Dekorasyonu

Küçük bir mutfağa sahipseniz nasıl bir dekorasyon yapabilirsiniz? İşte küçük mutfak dekorasyonu hakkında önemli bilgiler...

15.06.2020-17:23 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:22) Küçük Mutfak Dekorasyonu

Küçük bir mutfağınız var ve mutfağınızı genişletmek mi istiyorsunuz? Peki kırmadan dökmeden bunu nasıl mı başarabilirsiniz?  Küçük mutfak dekorasyonu için öncelikle yenilikçi ve günümüz trendlerinden haberdar olmalısınız. Zamanınızın birçok bölümünü geçirdiğiniz evinizin mutfak bölümü tabi ki de kullanışlı olmalıdır. Birkaç küçük doğru fikirlerle mutfağınız hem daha geniş hem de ferah görünmesi elbette mümkün, işte sizin için derlediğimiz o püf noktalar yazımızın devamındadır.

Küçük Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Mutfağınız da ferah bir alana sahip olmak istiyorsanız zeminden tutun mutfak dolaplarınıza kadar aydınlık ve kullanışlı ürünler kullanmalısınız. Kullandığınız her bir ürünün birbiri ile uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz, yanlış seçimleriniz sizi kötü bir sonuca götürecektir. Nasıl bir mutfağa ve nasıl bir stile sahip olmak istiyorsunuz?  En başta kendinize sormanız gereken soru bu cevabınızı bulduktan sonra küçük mutfak dekorasyonunuza başlayabilirsiniz. Alandan tasarruf etmek için raf sistemi kullanabilir ayrıca depolama sisteminden de pratik bir şekil de destek alabilirsiniz. Göz yormayan sade şık bir mutfak istiyorsanız minimalist mutfak tam da sizin tercihiniz olabilir.  Mutfağınız hem olduğundan daha büyük görünecek hem de sade şıklığı yaşayacaksınız.

Küçük Mutfak Dekorasyon Önerileri

Mutfağınızı büyük gösterecek bir renk arıyorsanız tercihiniz kesinlikle beyaz olmalı birkaç iç açıcı şeffaf renkle harmanlandıktan sonra mutfağınız hem şık hem de daha büyük görünecek.   Aydınlatma da ise göz yoran büyük avizelerden kaçınılmalı onun yerine spot ışık kullanılmalıdır. Büyük derin dolaplar kullanmaktan kaçınmalısınız bu dolaplar hem alanı kısıtlayacak hem de mutfağı olduğundan küçük gösterecektir. Onun yerine mutfağı küçük göstermeyecek bir dolap seçmeli ve dolap içi düzenleyicilerden destek almalısınız böylece en küçük alanı bile kullanmış olacaksınız. Mutfakta kullanacağınız masanız gereğinden fazla büyük olmamalıdır. Eğer alandan dolayı mutfağa koyacak bir masanız yoksa duvara monteli masalar tercihiniz olabilir. Hem istediğiniz zaman bir masanız var hem de yerden tasarruf sağlamış olursunuz. Mutfağınıza cıvıl cıvıl bir görüntü eklemek istiyorsanız dolap ve tezgah arası olan bölüme duvar kağıdı uygulayabilirsiniz. Bu küçük mutfak dekorasyon önerileri ile kendinize ait şık mutfağınızı yapabilirsiniz.

Küçük Mutfak Stil Çeşitleri

  • Minimalist Mutfak

Sade ve şık dır. Bu mutfak türü bünyesin de çok fazla eşya barındırmaz.

  • Contry stil

Daha çok köy ortamını andıran ama tamamen şıklığı ile göz dolduran küçük mutfak stillerinden bir tanesi

  • Dönemsel Mutfak

Tam bir retro tarzını yansıtan bu mutfak tipi küçük mutfak alanına sahip olanlar için iyi bir seçimdir.

  • Hem Modern Hem Geleneksel Mutfak

Modern ve geleneksel tarzların bir araya gelerek muhteşem birleşmesi ile oluşan gayet şık ve göz alıcı bir mutfak stillerindendir.

  • Vintage

Kıyafetlerimizden sonra artık her alan da gördüğümüz vintage şimdi de mutfağımız da doğru yerleştirdikten sonra havalı görüntüsü ile artık mutfaktan çıkmak istemeyeceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal